2009 m. rugsėjo 2 d.
Nr. 61
(1753)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Apdovanoti  pažangiausi Lietuvos bibliotekininkai

Anykščių kultūros centro Troškūnų
skyriaus renginių organizatorė
režisierė Jolanta Pupkienė (dešinėje)
ir bibliotekininkė, respublikinio
konkurso nugalėtoja Aurelija Deveikienė
turi apie ką pasikalbėti
Vytauto BAGDONO nuotrauka

Kultūros ministerijoje liepos 8 dieną įvyko iškilmingas renginys, kurio metu buvo  apdovanoti Lietuvos viešųjų bibliotekų darbuotojų konkurso „Žinių meistras“ nugalėtojai. Konkursas truko tris mėnesius. Siekdami būti pripažinti geriausiais, bibliotekininkai ir jų suburtos lankytojų komandos internetinei krašto enciklopedijai „Graži tu mano“ (www.grazitumano.lt) ruošė ir publikavo straipsnius, atskleidžiančius įvairių Lietuvos kampelių grožį ir išskirtinumą.

Konkurso organizatoriaus, projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovo Kęstučio Juškevičiaus teigimu, „Žinių meistras“ paskatino bibliotekų darbuotojus ir jų lankytojus geriau pažinti internetą ir patiems kurti jo turinį.  Krašto enciklopedijai „Graži tu mano“ buvo parengta ir konkurse „Žinių meistras“ dalyvavo arti 700 straipsnių, kuriuose pristatoma Lietuvos, jos gyventojų ir regionų, miestų ir miestelių istorija ir nūdiena, tradicijos ir kultūra, paveldas ir įžymybės. Krašto enciklopedijai parengtų straipsnių temos išties įvairios – nuo pasakojimų apie naktigonės papročius ir prieškariu vykusius grožio konkursus, iki juros periodo parko Papilėje ir išsamių tekstų, leidžiančių susiplanuoti atostogas Troškūnuose.

Konkurso dalyviai varžėsi dėl 12 nominacijų: penkis nugalėtojus balsuodami išrinko interneto skaitytojai, o likusius – vertinimo komisija, kurią sudarė rašytojas ir publicistas Algimantas Čekuolis, FranklinCovey konsultantas Rytis Juozapavičius, žurnalo „Žemaičių žemė“ redaktorė Danutė Mukienė, poetė Dalia Teišerskytė, hum. mokslų daktaras, Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Giedrius Viliūnas, šalies bibliotekininkų bendruomenės atstovai.

Mažvydas KAUŠYLAS
Agnietė KURUTYTĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija