2009 m. rugsėjo 4 d.
Nr. 62
(1754)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Svečias iš Afrikos

Giesme ir gėlės žiedu ateitininkai
sveikina svečią kun. Anthony
Asare (kairėje)

Kun. Anthony Asare padovanojo
klebonui kanauninkui Jonui Paulauskui
(centre) afrikietišką stulą. Kairėje –
kun. Mindaugas Šlaustas

Kun. Anthony Asare dalija šv. Komuniją

Svečias giesmei pritarė būgneliu

Rugpjūčio 16 dieną Gargždų
parapijiečiai atsisveikino
su vikaru kun. Stanislovu
Anužiu. Jis paskirtas Endriejavo
šv. apaštalo Andriejaus
parapijos klebonu

GARGŽDAI. Rugpjūčio 16 dieną, sekmadienį, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje lankėsi svečiai iš Dublino kun. Egidijus Arnašius su 44 metų kun. Anthony Asare. Pastarasis yra kilęs iš Ganos, įšventintas prieš 14 metų, daug metų dirbo Akros mieste, kurijoje. Prieš metus atvyko į Airiją. Jis žada Dublino Visų Šventųjų  kolegijoje, kuri yra afilijuota į Dublino miesto universitetą, siekti pastoracinės teologijos, vadybos ir verslo vadybos magistro laipsnio. Iš kunigo Egidijaus ir kitų išgirdęs apie Lietuvą, jis panoro pats joje apsilankyti, pamatyti, susipažinti.

Sumos šv. Mišias koncelebravo kun.  E. Arnašius, kun. A. Asare, kun. Mindaugas Šlaustas.  Svečio pamokslą iš anglų kalbos vertė kunigas Egidijus. Svečias pasakojo, kad Lietuvos vėliava labai panaši į Ganos vėliavą: spalvos tos pačios, tik kitaip išdėstytos. Žvelgiant iš lėktuvo ir Lietuvos laukai jam atrodė panašūs  į jo tėviškės: daug miškų, žemdirbių sklypų.  Po šv. Mišių kun. Anthony  pasidžiaugė, kad bažnyčioje gausu tikinčiųjų, kad nuostabi, graži, jauki bažnyčia, dėkojo klebonui kan. Jonui Paulauskui už svetingą priėmimą ir padovanojo afrikietišką stulą. Uždėjęs kanauninkui stulą, prašė jį prisiminti ir laikyti savo dvasios sūnumi.

Svečią kun. Anthony sveikino klebonas kan. J. Paulauskas, kiti kunigai. Ateitininkai sveikino svečią giesme ir gėlės žiedu. Svečias gyvai domėjosi anglų kalba giedama ateitininkų jam skirta giesme ir panoro pritarti ateitininkams būgnu. Didysis choras svečiui sugiedojo „Ilgiausių metų“, po Mišių su svečiu kunigu parapijiečiai nusifotografavo.

Kazimiera SIPIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija