2009 m. rugsėjo 11 d.
Nr. 64
(1756)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Širvintų dekanate

Prasidėjo Pivašiūnų paveikslo kelionė

Kernaviškiai ir klebonas
kun. Virgilijus Balnys išlydi
paveikslą į Musninkų parapiją

Kunigiškių kaimo moterys su Pivašiūnų
Švč. M. Marijos, Nuliūdusiųjų paguodos,
paveikslu

KERNAVĖ. Rugpjūčio 1 dieną čia prasidėjo Pivašiūnų Marijos, Nuliūdusiųjų Paguodos, paveikslo kelionė po Širvintų dekanatą. Kernavės bažnyčioje jis buvo įdėtas į Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų altorių.

Pamaldų metu prie paveikslo degė žvakės, netrūko besimeldžiančiųjų. Klebono kun. Virgilijaus Balnio siūlymu buvo suteikta galimybė paveikslą pasiimti į namus. Šiuo pasiūlymu mielai pasinaudojo tikintieji, kuriems dėl amžiaus ar sveikatos sunku pasiekti bažnyčią. Taigi paveikslas pabuvojo ne tik Kernavės bažnyčioje, bet ir Meilūnų, Paspėrių, Ramoniškių, Pakalniškių, Kaukiškių, Kunigiškių, Ardiškių kaimuose.

Simboliška, kad paveikslas pradėjo keliauti po kaimus kaip tik tą savaitę, kai Pivašiūnų šventovėje vyko Švč. Mergelės Marijos Dangun Ėmimo (Žolinės) atlaidai ir nemažai tikinčiųjų, kurie nė svajoti negalėjo tuo metu patekti į Pivašiūnus, meldėsi prie tos pačios Pivašiūnų Marijos.

Nuliūdusiųjų Paguoda, Tavyje paramą ir paguodą suranda visi, kurie ieško Tavo pagalbos. Apsaugok mus nuo pavojų, suteik tikėjimo dovaną, gelbėk nuo dvasinės mirties, pagydyk abejingas širdis, duok malonių mūsų sielai ir kūnui... Iki ašarų susijaudinę žmonės siuntė maldas Marijai, tikėdami ir žinodami, kad Marija juos išgirs.

Mėnuo prabėgo greitai ir rugpjūčio 31 dienos vakare kernaviškiai iškilmingai atsisveikinę su paveikslu išlydėjo jį į Musninkų parapiją.

1988 m. rugpjūčio 14 dieną šviesaus atminimo kardinolas Vincentas Sladkevičius vainikavo Pivašiūnų Marijos paveikslą popiežiaus Jono Pauliaus II  karūnomis ir suteikė jai Nuliūdusiųjų Paguodos titulą. Kaišiadorių  vyskupo Juozapo Matulaičio iniciatyva šio paveikslo kopija keliauja per vyskupiją, ji aplankys kiekvieną dekanatą, kiekvieną bažnyčią. Tikintieji raginami melstis į Mariją prašant, kad Dievo Tarnas Teofilius Matulionis būtų paskelbtas Palaimintuoju.

Birutė Kairytė,
tikybos mokytoja
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija