2009 m. rugsėjo 18 d.
Nr. 66
(1758)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Pasvalio dekanate

Susitiko giminės ir kraštiečiai

Daujėnų bažnyčioje vyskupas Jonas
Kauneckas (kairėje) netrukus suteiks
Krikšto ir Sutvirtinimo sakramentą
savo giminaitėms. Centre –
diakonas Rimantas Rimkus
ir kun. Pranas Benediktas Tamulionis,
dešinėje – Justina ir Sandra

DAUJĖNAI. Kryžių su įrašu „Čia gyveno Kauneckų šeima, gimė vyskupas Jonas“ gimtajame Trajoniškių (Pasvalio r.) kaime Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas pašventino rugpjūčio 29-ąją, šeštadienį. Juo yra įamžintas šio ir aplinkinių Dirvoniškių, Lapiškių bei Gaidinės kaimų gyventojų atminimas. Po iškilmių giminės ir kraštiečiai rinkosi Daujėnų Švč. Jėzaus Vardo bažnyčioje, kur šv. Mišias aukojo vyskupas, dalyvavo su juo atvykęs diakonas Rimantas Rimkus ir Paįstrio klebonas kun. Pranas Benediktas Tamulionis.


Panevėžio vyskupijoje

Utenos dekanate

Klebono 55-asis kunigystės jubiliejus

Mons. Petras Baltuška ir su kunigystės
55-mečiu jį sveikinę svečiai
Eugenijos BARSKEVIČIENĖS nuotrauka

DAUGAILIAI. Rugsėjo 13 dieną Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje buvo padėkota Aukščiausiajam už klebono monsinjoro Petro Baltuškos 55-erius tarnystės Dievui ir žmonėms metus. Per beveik 40 kunigystės metų Daugailiuose monsinjoras šiame krašte tapo savas kiekvienam gyventojui, o svarbiausia – jis puoselėjo žymių šio krašto asmenybių atminimą.


Zarasų dekanate

Ąžuoliukas tėvynei

Klebonas kun. Stasys Tamulionis
ir Avilių kaimo bendruomenės
pirmininkas Donatas Ragėnas
sodina ąžuoliuką

AVILIAI. Rugsėjo 13-ąją, sekmadienį, Šv. Kryžiaus išaukštinimo bažnyčia pakvietė į titulinius atlaidus. Sekmadienį šv. Mišias joje aukojo klebonas kun. Stasys Tamulionis su pagalbininkais.

Po šv. Mišių klebonas kun. S. Tamulionis visus pakvietė į šventorių pasodinti ąžuolą, skirtą tėvynės tūkstantmečiui. Ąžuoliuko sodinimas tapo nepamirštama švente. Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Rimvydas Podolskis  kalbėjo apie sudėtingus Lietuvos istorijos vingius, linkėjo, kad visi mes ir ateityje būtume tvirti, stiprūs ir vieningi, o  šis ąžuolas taptų  mūsų  stiprybės ir  vienybės simboliu.  Imbrado seniūnas Vygirdas Žalkauskas džiaugėsi Avilių kaimo bendruomenės veikla, nuveiktais darbais, įkurtais bendruomenės namais, kuriuose žmonės gali pabūti džiaugsmo ir susikaupimo valandą, pabendrauti, padainuoti ir pašokti.  Seniūnas linkėjo, kad ąžuolas taptų vienijančiu bendruomenę ir telkiančiu naujiems darbams simboliu.


Panevėžio-Krekenavos dekanate

Krekenaviečių dovanos – Afganistano vaikams

Buvusios mokytojos, o dabar
pensininkės (iš kairės) Janina
Pleirienė, Ona Miknevičienė
ir Bronislava Varkulevičienė

Krekenava. „Lietuvos Caritas“ ir Lietuvos kariuomenės 10-oji provincijos atstatymo grupė organizavo akciją „Šiltos kepurės Afganistano vaikams“ ir pakvietė Lietuvos gyventojus numegzti bent po vieną šiltą žieminę kepurę Afganistano Goro provincijoje gyvenantiems vaikams.

Apie tokią akciją Panevėžio–Krekena-vos dekanato „Caritas“ vadovė Bronis-lava Varkulevičienė sužinojo būdama seminare Šventojoje. Grįžusi namo naujiena pasidalijo su  pagalbininkėms, kurios pritarė šiai iniciatyvai. Moterys ėmė rinktis į Bronislavos namus Bažnyčios gatvėje.  Laukiamomis viešniomis čia tapo Naujarodžių kultūros darbuotoja Janina Bartaševičienė, Lazdynėlių kaimo ūkininkė Nijolė Adamkevičienė, mokytojos pensininkės Janina Pleirienė, Ona Miknevičienė, Krekenavos kultūros centro meno vadovė Zofija Lindušienė. Siūlų prasimanė išardžiusios senus arba labdaros būdu gautus vilnonius megztinius. Moterys ant kepurių išmezga Lietuvos ir Afganistano vėliavų simbolikas, kad jas gavę vaikai žinotų, jog jos tikrai yra numegztos Lietuvos moterų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija