2009 m. lapkričio 6 d.
Nr. 78
(1770)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Pagerbti mirę Marijonų gimnazijos vadovai ir kunigai

Eisena į Marijampolės kapines,
kur prisiminti bei bendra malda
pagerbti buvę Marijonų gimnazijos
vadovai ir vienuolijos kunigai

Vėlinių dieną degame žvakutes, kad jos apšviestų ir mūsų atmintį. Nuo vaikystės atsimenu žvarbius lapkričio vakarus, nušviestus gausybės žvakelių. Ir šiais metais žvakių ugnelės tyliai plevena, nešdamos ramybę ne tik mirusiųjų sieloms, bet ir gyviesiems.

Ramybės bei susikaupimo kupini Marijampolės marijonų gimnazijos moksleiviai ir mokytojai paminėjo šią dieną. Vėlinėms ruoštasi iš anksto. Atėjus lauktos dienos vidurdieniui visi susirinko Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo Mažojoje bazilikoje, čia šv. Mišias už mirusiuosius aukojo kun. klebonas Andrius Šidlauskas MIC, Marijonų gimnazijos kapelionas Petras Vojtonis MIC, kun. Jonas Malinauskas MIC ir kun. Bronius Paltanavičius MIC. Buvo gera melstis gausiame mokinių ir mokytojų būryje. Vėliau vyko eisena į senąsias Marijampolės kapines, kur prisiminti bei bendra malda pagerbti buvę Marijonų gimnazijos vadovai ir vienuolijos kunigai, ant kapų padėtos gėlės, uždegtos žvakelės.

Vėlinių diena skiriama mirusiems pagerbti, kartą metuose juos visuotinai atminti, tačiau ir mums, gyviesiems, svarbu suprasti, koks trumpas ir trapus yra gyvenimas. Negyvenkime taip, lyg mirtis neegzistuotų, stenkimės jai tinkamai pasiruošti. Juk tai vartai į amžinąjį gyvenimą.

Vytautas Raškauskas,
IV klasės gimnazistas

Levitos Kiverienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija