2009 m. lapkričio 18 d.
Nr. 81
(1773)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Portugalės skulptūros

Bronius VERTELKA

Portugalės skulptorės Maria
Leal da Costa kūrybos parodą
pristatė Vilniaus galerijos
„Meno niša“ direktorė Diana
Stomienė (dešinėje) ir parodų
kuratorė Marytė Gurevičienė

Lapkričio 3-ąją Panevėžio dailės galerijoje atidaryta portugalų skulptorės Maria Leal da Costa paroda „Skrydis“. Tai bendras Portugalijos ambasados Lietuvoje ir Vilniaus galerijos „Meno niša“ projektas, kurio pagrindinis tikslas – skatinti ir plėsti kultūrinius mainus, užmegzti bei stiprinti tarptautinius kontaktus tarp dviejų šalių. Paroda jau eksponuota Kaune, galerijoje „Meno niša“ Vilniuje, Klaipėdos parodų rūmuose.

Su parodos autore Maria Leal da Costa, kuri jau du kartus viešėjo Lietuvoje, bet šį sykį atvykti negalėjo, supažindino  Vilniaus galerijos „Meno niša“ direktorė Diana Stomienė ir parodų kuratorė Marytė Gurevičienė. Talentingos portugalų menininkės, dirbančios su įvairiomis medžiagomis, kūryba pasižymi paprastumu, išraiškingumu bei kruopštumu, lengvi ir poetiški jos darbai paslaptingi, išlaisvinantys svajones.

Maria Leal da Costa yra surengusi 10 personalinių ir dalyvavusi 11 grupinių parodų Portugalijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Kinijoje. Jos kūryba apdovanota keliomis prestižinėmis premijomis. Skulptorės darbai puošia Portugalijos miestus ir sodus, jos darbų yra įsigijusi Portugalijos kultūros ministerija bei įvairių pasaulio šalių meno muziejai ir meno centrai.

Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija