2009 m. gruodžio 2 d.
Nr. 85
(1777)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Liūdna buvusio Baltarusijos milicijos majoro Ivano Kruko istorija

Gintaras Visockas

Buvęs Baltarusijos milicijos
majoras Ivanas Krukas
Autoriaus nuotrauka

Prabėgo maždaug vieneri metai, kai kreipiausi į Vilniuje esančios Baltarusijos ambasados atstovę spaudai, prašydamas ambasadoriaus Vladimiro Dražino interviu. Interviu laukiu iki šiol. Baltarusijos ambasados darbuotojai ištisus du mėnesius melavo – vis žadėjo organizuoti susitikimą su Baltarusijos ambasadoriumi.

Skambučio iš Baltarusijos ambasados jau nebelaukiu. Juolab kad prieš keletą dienų Vilniuje netikėtai sulaukiau pasiūlymo susitikti su keliais Baltarusijos opozicionieriais, kuriems teko krimsti politinio kalinio duonos. Viešėdami Vilniuje, jie rado laiko išdėstyti savo nuomonę apie politinę santvarką Baltarusijoje. Omenyje turiu buvusį Baltarusijos milicijos majorą Ivaną Kruką, kuris pusę metų kalėjo vien dėl to, kad per 2006 metų Prezidento rinkimus rėmė A. Lukašenkos oponentus bei nedideliame Baltarusijos miestelyje gyvenantį Aleksandrą Dergačiovą, palaikiusį ne A. Lukašenką.


Ko mums iš tiesų reikia

Gintaras Visockas

Knygos „Lietuvos istorijos
klastojimo ir niekinimo
iššūkiai“ viršelis

Nereikšminga reklama

Kartais pašto dėžutėje aptinku itin geros poligrafinės kokybės žurnalą „Panorama“. Šio žurnalo nesu užsisakęs, bet jį kažkas įmeta į mano pašto dėžutę. Ar tikrai žurnalas, kviečiantis aplankyti Vilniaus centre esantį prekybos centrą, yra nemokamas?

„Panoramos“ generalinė direktorė Birutė Kalanovaitė vedamajame straipsnyje „Sveiki, atvykę į Svajonių miestą“ akcentuoja, kad šis prekybos centras – pats gražiausias, geriausias, nuostabiausias.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija