2009 m. gruodžio 4 d.
Nr. 86
(1778)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Naujarodiečių rūpesčiai

Bronius VERTELKA

Prie atidengto paminklinio akmens
kalba Panevėžio rajono Naujarodžių
gyventojų bendruomenės
pirmininkė Ona Keturakienė

Susikūrus Naujarodžių bendruomenei, gerokai priblėsęs gyvenimas pasuko nauja vaga: jaunimas vakarais skuba į bendruomenės namus, kur jų laukia du stalo teniso stalai, šaškės, šachmatai, kiti žaidimai, treniruokliai. Patalpas pagal panaudos sutartį bendruomenė gavo iš savivaldybės apgailėtinai atrodžiusiame bendrabutyje. Kiek teko išlieti prakaito, kad jos taptų žmoniškomis, žino tik bendruomenė. Per projektus rado remontui reikalingų lėšų. Sužinojęs apie darniai sugyvenančią bendruomenę įsilieti į jos gretas panoro Panevėžio kredito unijos valdybos pirmininkas Kazimieras Petraitis. Už jo dovanotus pinigus bendruomenė įsigijo laidotuvėms reikalingą atributiką.

Šiemet per Žolinę Naujarodžiuose buvo atidengtas paminklinis akmuo Petro Adašiūno šeimai ir visiems naujarodiečiams atminti. Įgyvendinti šį projektą padėjo bendruomenė. Ji rūpinasi ir Rodų koplyčios aplinka.

Per pastaruosius 20 metų Naujarodžiuose nieko nauja nebuvo pastatyta, tačiau nuo sovietinių laikų išlikusios malkinės ir pašiūrės bendruomenei kelia siaubą: juk čia – Krekenavos regioninio parko teritorija. Bendruomenė rašė prašymus aukščiausioms valdžios instancijoms, kad Naujarodžių gyvenvietė būtų eliminuota iš regioninio parko teritorijos, tačiau laukiamo atsakymo negavo.

Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija