2009 m. gruodžio 24 d.
Nr. 92
(1784)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šv. Kalėdos

Ilgus amžius žmonija laukė pažadėtojo Atpirkėjo. Apie tai liudija Šventraštis ir senovės tautų literatūra. Žydų tautos pranašas Izajas maldavo: „Rasokite dangūs iš aukštybių ir debesys išlykite teisumą. Žemė teprasiveria, tedygsta išganymas“ (Iz 45, 8). Ir aną atmintiną naktį virš Betliejaus angelai giedojo: „Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė geros valios žmonėms“ (Lk 2, 14).


Pasidalinta širdies šiluma

Advento proga Panevėžio vyskupijos Katalikų moterų draugija apsilankė Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Kartu atvyko Panevėžio neįgaliųjų draugijos AVE VITA mišrus vaikų ansamblis „Avilys“. Jo vadovė Danguolė Kavaliauskienė, skaitovė Staselė Zareckienė. Jau ne pirmi metai, kai neįgalieji dovanoja savo giesmes ir daineles silpnesniems už save.          


Adventinė popietė Piliuonos mokykloje

Kun. Rimas Pilypaitis įteikė
apdovanojimus viktorinos prizininkams

Gruodžio 16-osios rytas Piliuonos vidurinėje mokykloje prasidėjo neįprastu šurmuliu. Ši kultūrinei pažintinei veiklai skirta diena buvo panaudota pasirengti Kalėdoms – Advento popietei „Uždekime Advento žvakę...“

Jau prieš kelias dienas vyko gražiausios klasės konkursas, kurį vertino mokytojos Eglė Čaplinskienė, Eglė Smilgiūtė, Kristina Pranckevičiūtė, Rasma Kanienė ir keramikos būrelio vadovas Stasys Galistas. Vertintas klasės puošimo vientisumas, estetinis vaizdas bei panaudota simbolika. Klasės pretendavo ne tik į pirmosios vietos diplomą ir prizą, bet ir į taupiausios, jaukiausios, orginaliausios, net tapybiškiausios klasės nominacijas.


Nuskaidrinta dvasia – į šv. Kalėdų stebuklą

Į Panaros kaimą riedėjome dar vis rudenišku gruodžio keliu, pakviestos išvykos organizatorės telšiškės Zofijos Remezienės. Kuo traukia maldininkus Panaros kaime įsikūrusi bendruomenė, pagal Jėzaus troškimą kviečianti visus atstumtuosius – „Kad mano namai būtų pilni“ (Lk 14, 24 )? Gal tuo, kad nuošaliame vienkiemyje (stengiasi išvengti gyventojų nepasitenkinimo) įsikūrusi vienuolija siekia būti Dievo gailestingumo ženklu labiausiai nusivylusiems, parpuolusiems, niekam nereikalingiems ir net kitiems trukdantiems?.. (Bendruomenės svarbiausia misija – pagalba vyrams, patekusiems į priklausomybę nuo alkoholio ar narkotikų.) Ar dėl kitos reikšmingos misijos – už čionai atvykusius prašomos užtariamosios kunigų, brolių ir kitų, čia įsikūrusių, maldos?


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija