2009 m. gruodžio 24 d.
Nr. 92
(1784)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Žmogus – Dievo dovana

Šiaulių vyskupas Eugenijus
Bartulis Kauno Paminklinėje
Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje
pristato 2010 metų Kryžių kalno
kalendorių
Narcizo Freimano nuotrauka

Gruodžio 7 dieną Šiaulių vyskupas ir Lietuvos kariuomenės ordinaras Eugenijus Bartulis šventė 60-metį. Ta proga šiandien spausdiname jo išskirtinį interviu „XXI amžiui“.

 

Pirmiausia prašytume papasakoti apie savo kilmę. Kokioje šeimoje augote, ar giminėje buvo kunigų, kaip brendote kunigystei?

Šeimoje augome šeši broliai ir keturios seserys. Tėvai – paprasti darbininkai. Mamytė nedirbo, augino vaikučius. Kunigų šeimoje nebuvo, tačiau dvi seserys buvo įstojusios į pranciškonų vienuolyną. Aš tai sužinojau jau baigdamas vidurinę mokyklą, nes jų vienuolynas veikė pogrindyje. Anksčiau net nežinojau, kad tokie vienuolynai yra.


„Sudegti kaip žvakė ant altoriaus“

Genovaitė Baliukonytė

Kristaus Prisikėlimo parapijos
klebonas monsinjoras
Vytautas Grigaravičius
Autorės nuotrauka

Per Kalėdas penkmetį švenčianti, o antrąją šv. Kalėdų dieną šventinanti ir savo naujuosius parapijos namus, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia tikinčiųjų nestokoja. Ją garsina ne tik bažnyčioje įsikūręs apžvalgos bokštas, nuo kurio kaip ant delno matyti visas miestas. Tikinčiųjų skaičius auga dekano, Kristaus Prisikėlimo parapijos klebono monsinjoro Vytauto Grigaravičiaus pastangų dėka. Šioje Bažnyčioje, galbūt vienintelėje Lietuvoje, sekmadieniais ne tik aukojamos šv. Mišios, bet ir vyksta kultūriniai renginiai. „Šiandien žmogui brukama negatyvi nuomonė, tamsa, o mūsų bažnyčioje jie gauna dvasinio peno visomis prasmėms ir namo išeina šviečiantys ir pakylėti“, – džiaugiasi monsinjoras V. Grigaravičius, sutikęs apie savo parapijos veiklą papasakoti ir „XXI amžiaus“ skaitytojams.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija