2009 m. gruodžio 31 d.
Nr. 93
(1785)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Anykščių dekanate

Per šv. Kalėdas džiugino ir gyva prakartėlė...

Kartu su visais prakartėle
džiaugiasi ir parapijos klebonas
kun. Vydas Juškėnas (centre).
Šalia jo – kraštietis verslininkas
UAB „Alauša“ generalinis direktorius
Algimantas Čaplinskas

Pirmą kartą Svėdasuose įrengta
gyvoji prakartėlė susilaukė dėmesio

Svėdasai. Šv. arkangelo Mykolo parapijos bažnyčioje per šv. Kalėdas buvo įrengta prakartėlė, įvairiomis skulptūrėlėmis, meno kūrinėliais  atkurianti Kristaus gimimo dieną, vaizdžiai bylojanti apie kūdikėlio Jėzaus atėjimą.  

Kalėdinį rytmetį po šv. Mišių, kurias aukojo klebonas kun. Vydas Juškėnas ir kun. Ričardas Banys, parapijiečiai  buvo pakviesti pabendrauti ir pasigrožėti gyva prakartėle, esančia miestelio centre. Specialiai įrengtame aptvare gyvena avių porelė ir vikrus ėriukas, šalia jų sukiojosi senoviniais drabužiais apsirengę Marija ir Juozapas. Jie sveikino su šv. Kalėdomis, dalijo degančias žvakutes, linkėdami, kad namuose netrūktų ramybės, šviesos ir darnos, o vaikai buvo vaišinami ką tik iškeptais saldėsiais. Kartu su svėdasiškiais bei jų svečiais gyvuoju Betliejumi grožėjosi ir parapijos klebonas kun. V. Juškėnas, po šv. Mišių atėjęs pabendrauti su parapijiečiais.

Šventiškai papuoštoje turgavietėje buvo organizuota  ir mugė, kurioje buvo galima nusipirkti vietinių „auksarankių“ pagamintų suvenyrų – nėrinių, siuvinių, darbščiųjų šeimininkių paruoštų kepinių.

Antrąją šv. Kalėdų dieną Svėdasų bažnyčioje buvo meldžiamasi  už vaikus, tad maldos namuose apsilankė ir Kalėdų senelis. Paskui visi drauge linksminosi prie  Kalėdinės eglutės...

Taigi, šiemet  Svėdasuose per šv. Kalėdas būta ir naujovių, netradicinių renginių. Bet kai kas jau taps tradicija  ir džiugins, malonins  svėdasiškius kasmet.

Vytautas Bagdonas

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija