2009 m. gruodžio 31 d.
Nr. 93
(1785)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Džiaugiuosi „XXI amžiumi“

„XXI amžių“ skaitau jau seniai. Ir gavęs naują laikraštį pirmiausia pasižiūriu, ar yra Gintaro ar Vytauto Visockų straipsnis. Radęs visada perskaitau, nes parašyta teisingai, argumentuotai.

Džiaugiuosi tomis mokyklomis, kuriose mokoma mylėti Tėvynę, kalbą, papročius, religiją. Padejuojame, kad vaikai geriau kalba angliškai nei lietuviškai. Žinoma, labai gerai, kad moka svetimą kalbą. Dar geriau – jei kelias. Bet jei neišmoko mamos kalbos – gėda. Sunku suprasti tuos mūsų mokyklų muzikos mylėtojus, kurie, rengdami moksleivius „Dainų dainelei“, parenka angliškus tekstus. Mintyse spėlioju, ar tas mokytojas pats moka bent kelias lietuvių liaudies dainas.

Labai džiaugiuosi, kai „XXI amžiuje“ randu V. Landsbergio straipsnius. Kad ir ką V. Landsbergis rašytų ar kalbėtų – tai yra aktualu, įsidėmėtina. Jis – tikras Prezidentas. Lietuvos neparduos. Jis – Atkuriamosios Lietuvos Prezidentas! Jis Lietuvai davė Nepriklausomybę!

„XXI amžiuje“ keliami ir mūsų istorijos klausimai. Piktinamės, kad kai kurie mūsų istorikai nemyli Lietuvos, replikomis, lyg netyčia, pašiepia mūsų kunigaikščius, sakyčiau, lyg norėdami save iškelti. Mes išaugome skaitydami Šapokos istoriją. Prisimenu, kaip Kaune ieškodavome, kur atsišviesti šią knygą. Mokėjome po 25 rublius (o tai – vos ne penktadalis algos). O mano tėvai, rąstą išskaptavę, ją slėpė namo sienoje. Taip ir išliko Šapoka, „Archyvai“ ir kitos.

Ačiū, brangieji, už švarų žodį. Dievo palaimos Jūsų darbams!

Vytautas ŠULSKIS

Ariogala, Raseinių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija