2010 m. sausio 22 d.
Nr. 6
(1791)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Buvusio VSD pareigūno Dano Arlausko versija

Buvęs VSD pareigūnas
Danas Arlauskas
Autoriaus nuotrauka

Danas Arlauskas šiandien vadovauja Lietuvos verslo darbdavių konfederacijai. Tiesa, prieš dvidešimt metų, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, jis iš KGB struktūrų perėjo į Lietuvos valstybės saugumo departamentą (VSD) ir keletą metų ten užėmė itin svarbias pareigas. Buvęs VSD direktoriaus pavaduotojas sutiko atsakyti į mūsų klausimus. Su buvusiu aukšto rango VSD darbuotoju Danu Arlausku kalbasi „XXI amžiaus“ žurnalistas Gintaras Visockas.


Penktadienis. Bet ne tryliktoji

Povilas Strapšys

Skubančioje šių laikų kasdienybėje internetas tapo nepakeičiamu pagalbininku, padedančiu susiorientuoti milžiniškuose informacijos srautuose. Strimgalviais keičiantis ir atsinaujinant informacijai, tik virtuali realybė padeda nuolat jausti naujienų pulsą. Ką rašo ir kuo džiugina skaitytojus lietuviškų interneto portalų lyderis?

Šalia pramogų ir paskalų visada galima atrasti ir rimtų pasiskaitymų. Štai pačiame naujienų portalo viršuje, kas laikraštyje būtų pirmasis jo puslapis, berniokiškos išvaizdos filosofė su neslepiamu pasimėgavimu triuškina „šliužus“. Kas tie bjaurūs gyvūnai? Ogi tie, kurie nesutinka su jos ir negausaus jos gerbėjų būrelio mintimis. Idėjomis tą pasibjaurėtiną anarchistinių minčių kratinį pavadinti būtų sunku. Bet puolami tie, kuriems autorė su savo minties broliais iš „Naujosios kairės“ jaučia ypatingą neapykantą. Užsipultas ne tik garbus kunigas, išdrįsęs Sausio 13-ąją Seime prisiminti, kad labiausiai dabar yra griaunama šeimos institucija. Puolamas ir liberalus publicistas, ką tik nedviprasmiškai pareiškęs, kad Lietuvoje viešosios diskusijos monopolį ir nenuginčijamą teisę į teisuolių vardą bando užgrobti nedidelė agresyvi ir įtartinai vertybiškai orientuota akademinio jaunimėlio grupuotė, kurios dauguma susijusi su ta pačia liūdnai pagarsėjusia Naująja kaire. Ir bėda ne tai, kad mūsų jaunimėlis prisigraibstė XX a. septintojo dešimtmečio anarchistinių šūkių. Vakaruose tos idėjos jau palengva nueina į užribį ar tampa pavienių egocentriškų keistuolių manijomis. O ir tuometinių studentų ar hipių lyderiai šiandien yra respektabilūs biznieriai. Blogiausia tai, kad mūsų naujai iškepti intelektualai nesugeba diskutuoti su savo oponentais, netgi jei tai būtų jų mokytojai. Plačiai nuskambėjo istorija, kai ta pati filosofė, prof. A.Šliogerio privačiame (!) pokalbyje ironiškai patraukta per dantį, sukėlė didžiulį klyksmą ir parašė skundą VU vadovybei, reikalaudama jį nubausti.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija