2010 m. sausio 22 d.
Nr. 6
(1791)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Pašaukimas laisvei

Laisvę galime apibūdinti, kaip galimybę ir atsakomybę kiekvienam asmeniui daryti tam tikrus veiksmus, nuo kurių priklauso ne tik dabartinio gyvenimo prasmingumas, bet ir jo galutinė lemtis. Ne veltui sakoma: „Kaip pasiklosi, taip ir išmiegosi“.

Apaštalas Paulius laisvę iškelia į aukštumas ir tuoj pat įspėja, kaip reikia ja naudotis: „Iš tiesų, broliai, jūs esate pašaukti laisvei! Tiktai dėl šios laisvės nepataikaukite kūnui, bet stenkitės vieni kitiems su meile tarnauti“ (Gal 5, 13). Be abejo, didžioji mūsų pašaukimo laisvė yra Kristus, kuris dėl mūsų išganymo savanoriškai „apkarpė“ savo karališkosios laisvės sparnus ir tapo klusniausiu Tarnu. Vien racionaliu protu vertinant, atrodo, kad Jėzus suklydo, nes prarado paskutinę laisvės galimybę – išvengti gyvybės bei gyvenimo praradimo, kurie Aukščiausiajam yra esmingiausi dalykai.   


Darbais pelnyta parapijiečių pagarba

Vitalijus STANIULIS

Šilalės rajono savivaldybės nominuotas
Tenenių Šv. Barboros parapijos klebonas
kun. Mykolas Petrauskas savo didžiulės
asmeninės bibliotekos lentyną papuoš
„Pagarbos lašu“

2002-ųjų metų rudenį, kai Telšių vyskupo Jono Borutos SJ dekretu kunigas Mykolas Petrauskas buvo paskirtas Pajūrio Švč. Trejybės parapijos klebonu, aptarnaujant ir nuolatinio kunigo neturinčias Didkiemio šv. Angelų sargų ir Tenenių šv. Barboros parapijas, pajūriškiai stebėdamiesi svarstė, ar vienas kunigas pajėgs aptarnauti tris parapijas – juk Didkiemio ir Tenenių parapijos yra gana toli nuo Pajūrio. Į tokias abejones pajūriškis klebonas kunigas M. Petrauskas atsakė labai paprastai: „Ne aš vienas, o mes visi drauge viską įveiksime, viską padarysime, jeigu jūs tik man padėsite“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija