2010 m. sausio 29 d.
Nr. 8
(1793)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kad bažnyčios nedegtų

Įvyko nelaimė – sudegė medinė Labanoro bažnyčia, architektūrinis paminklas, ir 13 vertingų paveikslų. Saldutiškio klebonas kun. Jurgis Kazlauskas, sekmadieniais Labanore aukodavęs šv. Mišias, sako:

– Ugniagesiams priekaištų neturiu – jie netgi sugebėjo išsaugoti sveikutėlę varpinę.

O aš priekaištų ugniagesiams turiu – tiek tą vietovę aptarnaujantiems, tiek apskritai visai priešgaisrinei sistemai. Nors gaisrininkų reitingai aukšti, matyt, gerai gesina gaisrus, bet jų vadovai ne viską padaro, kad tų gaisrų nebūtų.


Dėl Veliuonos paminklo

„XXI amžiuje“ (Nr. 2) pasirodė Genovaitės Baliukonytės straipsnis „Ar garsins Veliuoną mirusiųjų deivė?“  Jau kuris laikas diskutuojama dėl sumanymo statyti deivės Velionos skulptūrą  Veliuonoje. Diskusija virto tiesiog visuomeniniais judėjimais: vieni sako, kad reikia statyti, kiti – kad nereikia. Iš esmės tai gražus reiškinys, rodantis, jog mūsų provincija nemiega, jog jai ne tik runkeliai rūpi. Galima sakyti – bunda istorinė sąmonė. Juk mūsų lietuviai valstiečiai dar visai neseniai apie Lietuvos istoriją negalvojo ir nieko apie ją nežinojo. Tik nuo Daukanto laikų ėmė busti domėjimasis savo krašto istorija.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija