2010 m. sausio 29 d.
Nr. 8
(1793)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Padėkos žodis Sąjūdžio Riteriui

Saulius Pečiulis

Tyliai išėjo dar vienas mūsų bičiulis ir bendražygis. Anksti mus palikęs Saulius Pečiulis nugyveno garbingą ir kilnų tiesos žmogaus vertą gyvenimą. Jis buvo iš tų sąžiningų ir drąsių žmonių, kurie net ir sunkiausiomis aplinkybėmis neišduoda savęs ir klauso tik sąžinės balso. Saulius atėjo į Sąjūdį kaip drąsa pribloškusio ir Lietuvą sukrėtusio straipsnio apie okupacinio režimo nusikaltimus autorius. Būdamas Iniciatyvinės grupės nariu padarė viską, kiek leido jo jėgos, kad laisvės dvasia sklistų po visą mūsų kraštą. Šiandien, kai jo nebėra, norisi pavadinti Jį tuo, kuo iš tiesų Jis visada buvo – Sąjūdžio Riteriu. Visas Jo gyvenimas ir darbas Sąjūdyje buvo pasiaukojamas tarnavimas Lietuvai ir jos žmonėms. Jam nerūpėjo pripažinimas, šlovė, turtai ir valdžios postai. Jis buvo iš tų, kurie atidavė savo šaliai viską ir niekada už tai nieko iš jos nepaprašė.

Atkūrus Nepriklausomybę Jis kukliai nuėjo dirbti ten, kur jautėsi naudingas ir reikalingas. Ir padarė neįtikėtinai daug. Ištvermingai grumdamasis su asmeninio gyvenimo negandomis ir sunkumais, Jis pirmiausia galvojo ne apie save, o apie kitus žmones. Ape tuos, kuriems, kaip manė, buvo dar sunkiau. Rašė knygas – dvasingas, padrąsinančias ir įkvepiančias. Persmelktas begalinio tikėjimo žmonėmis ir pasauliu. Ir svarbiausia – asmeninės tvirtybės pavyzdžiu ir veiklia parama padėjo gyventi kenčiantiems ir nelaimingiems. Su jais dalijosi viskuo.

Pasigesime Sauliaus. Visada prisiminsime Jį ir liksime dėkingi šiam puikiam žmogui, kuris savo gyvenimu ir darbais skleidė niekada neužgesiančią meilės ir gerumo šviesą.

Ilsėkis ramybėje, brangus Bičiuli.

Iniciatyvinė grupė
2010 m. sausio 19-oji, Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija