2010 m. vasario 5 d.
Nr. 10
(1795)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Apie naujųjų laikų pagonis, kryžius ir gėjų paradus

Mūsų visuomenę kankina daug sopulių: ir didėjantis skyrybų skaičius, ir mažėjantis gimstamumas, ir negimusios gyvybės žudymas (abortai), ir santuoką pakeičiančios įvairios „partnerystės“ formos. Vis dažniau nusigręžiama nuo tradicinės šeimos ir krikščioniškų vertybių. Tai būdinga ne tik pasauliui atsivėrusiai Lietuvai, bet ir visai krikščioniškajai Europai. Krikščioniškieji principai ir reikalavimai tampa nepopuliarūs europiečiams, o tarp jų plinta kitos ideologijos ar religijos.


Prie prokuratūrų vyko protesto akcijos

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Piketas prie Kauno apygardos
prokuratūros pastato

Vasario 1 dieną prie prokuratūrų pastatų Vilniuje ir Kaune vyko protesto akcijos dėl vadinamosios pedofilų bylos. Sausio 26 dieną prokurorai panaikino pagrindinius kaltinimus garsiojoje pedofilijos byloje figūruojančiam verslininkui A. Ūsui ir atsisakė pateikti bet kokius kaltinimus jo bendrininkei L. Stankūnaitei. A. Ūsui pateikti tik įtarimai dėl D. Kedžio dukrelės tvirkinimo, ir už tai pedofilijos įtariamajam gresia tik simbolinės bausmės. Situacija sudėtinga – pedofilijos bylos tyrimas beveik stabdomas, o kai kuriose žiniasklaidos priemonėse toliau vyksta prieš D. Kedžio artimuosius Venckus nukreipta propagandinė kampanija.


Dievo valia ir virtualus pasaulis

Suvereni Aukščiausiojo valia yra tobuliausia dieviškos meilės galybė, kuriai paklūsta nesuskaičiuojamos galaktikų žvaigždės ir tik per mikroskopą matomi smulkiausi gyviai. Tačiau tobuliausi Dievo kūriniai – dalis nupuolusių angelų ir pirmieji žmonės neišlaikė laisvės egzamino ir, pasak katekizmo, save pačius iškėlė aukščiau Dievo ir kartu paniekino Jį.

Kaip Adomas ir Ieva neklusnumu Viešpačiui prarado rojaus palaimą, taip mes klusnumu naujajam Adomui – Kristui Jo pažado išsipildyme atrandame nepalyginamai prakilnesnį rojų (Lk 23, 43). Todėl pagrindinis viso mūsų gyvenimo uždavinys yra stengtis ieškoti ne savo valios užgaidų, bet pažinti bei vykdyti Dievo valią, idant jos vykdymą pajėgtume iškelti aukščiau savo ir žmonių įnorių (Apd 4, 19).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija