2010 m. vasario 5 d.
Nr. 10
(1795)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Skaitytojai apie „XXI amžių“

Pradžiugino mus visus

„XXI amžių“ skaitome nuo pat pirmo jo numerio pasirodymo 1990 metais. Esame giliai tikintys katalikai, Lietuvos patriotai, todėl šį laikraštį prenumeruoja ir skaito visi trys mūsų sūnūs bei du žentai. Meldžiamės, kad šis katalikiškas laikraštis gyvuotų ir sulauktų  savo 20-mečio.

Mes labai nustebome sausio 8 dieną sulaukę spalvoto ir netgi 16-os puslapių „XXI amžiaus“. Argi tai ne Dievo stebuklas? Mūsų suvargusiai ir moraliai puolusiai Lietuvai toks laikraštis, kaip „XXI amžius“, yra būtinas kaip vanduo ir druska! Padėkojus Dievui, reikia ne mažiau padėkoti ir visiems geradariams, ypač išeiviams užsieniečiams, kurie iki šiol rėmė ir toliau remia „XXI amžių“. Jiems visiems reikėtų įteikti „Gerumo kristalus“. Tokių kristalų yra nusipelnę „XXI amžiaus“ redakcijos pasiaukoję ir geležine kantrybe apsiginklavę darbuotojai. O tie, kurie visokiais būdais bandė kaišioti pagalius „XXI amžiui“, turėtų sprogti iš pavydo, išvydę spalvotą ir gražų laikraštį. Neišdegs jums – „XXI amžius“ garbingai sutiks savo 20-metį!..

Kviečiame Lietuvos ir užsienyje gyvenančius katalikus „XXI amžiaus“ 20-metį sutikti su laikraščiu rankose – ir ne vien jį nusiperkant, bet ir užsiprenumeruojant. Tuo prisidėsite prie šio katalikiško laikraščio tolimesnio išlikimo.

Monika ir Kazimieras PETRAUSKAI

Klaipėda

Nesustokime pusiaukelėje

Kažkaip keista, kad po visokių negandų, krizių, krizelių, šmeižtų „XXI amžius“, tarsi feniksas iš pelenų, sušvito spalvomis. Nesigėdiname prisipažinti, kad laikydami savo rankose spalvotą sausio 8 dienos „XXI amžiaus“ numerį, pravirkome... Pravirkome džiaugsmo  ašaromis, kad Dievas mums leidžia turėti „XXI amžių“ – ir dar tokį gražų, spalvotą, turiningą!..

„XXI amžius“ yra vienintelis toks laikraštis Lietuvoje, todėl nesustokime pusiaukelėje: laikraštis pabrango tik 20 centų, o išeina spalvotas, todėl kiekvienas katalikas privalome užsiprenumeruoti šį leidinį. Tad neužmikime ant laurų: „XXI amžių“ ir toliau kamuoja sunkumai – ateikime jam į pagalbą, dar kartą įsigilinkime į šių metų sausio 8 dieną pirmame puslapyje išspausdintą kreipimąsi į skaitytojus.

Vytautas ir Stasė MOCKAI

Telšiai

Deramai sutikime „XXI amžiaus“ 20-metį

Rugsėjo 6-ąją krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraščio „XXI amžius“ minės savo 20-metį. Tai gana solidus ir daug ką pasakantis jubiliejus. Juk per dvidešimt metų „XXI amžiaus“ redakcijos kolektyvui sulig kiekvienu numeriu teko įveikti ne tik „kalnelius“, bet ir didžiulius „kalnus“. Tačiau „XXI amžiaus“ darbuotojai taip užsigrūdino, kad jokie bauginimai, jokia konkurencija nesustabdė leidybos. Atvirkščiai – šiandien savo rankose laikome jau spalvotą laikraštį. Džiugu, kad sausio 11-osios rytą netgi Vatikano radijas pranešė apie spalvotą „XXI amžių“ ir teigiamai įvertino redakcijos darbą.

„XXI amžius“ – mūsų, katalikų, laikraštis. Nemanykime, kad katalikui užtenka vien tikybos pradžiamokslio ir maldaknygės ar rožinio. „XXI amžius“ turi pasiekti ne tik mus, suaugusius katalikus, bet ir mūsų jaunimą. Manome, jog šeimos, kuriose auga vaikai, turėtų būtinai prenumeruoti ir skaityti „XXI amžių“. Tegul mūsų atžalos pratinasi nuo mažumės prie katalikiško leidinio, o aktualesnius straipsnius būtų galima netgi drauge paanalizuoti. Pagaliau bent jau mes, katalikai, parodykime solidarumą, kad laikraščio gyvavimo 20-metį sutiktume su užsiprenumeruotu „XXI amžiumi“ rankose! Tai bus mums patiems vertinga dovana ir tuo pagerbsime redakcijos triūsą.

Vitalijos ir Antano Liutkų šeima, auginanti penkis vaikus

Šilutė

Kad sušvitęs neaptemtų...

Turbūt visi, skaitantys „XXI amžių“, apsidžiaugėme, kad nuo sausio 8 dienos laikraštis eina spalvotas. Tačiau ir spalvos būna apgaulingos. Kad „XXI amžius“ vėl neliktų nespalvotas, turime jausti atsakomybę ir visi jį paremti. Pati didžiausia parama yra prenumerata. Jeigu kiekvieno Lietuvos kataliko šeimoje būtų prenumeruojamas „XXI amžius“, šis leidinys tikrai gyvuotų, neturėdamas finansinių rūpesčių.

Ir dar. Pardavinėjamas „XXI amžius“ pabrango tik 20 centų. Ar nevertėjo kilstelėti kartelę iki 2 litų? Ir pardavinėti jį būtų patogiau. O 10 centų – šiokia tokia parama „XXI amžiaus leidybai. Tikras katalikas, kuris domisi katalikiška spauda, tikrai neužpyks.   

Feliksas DRANGINIS

Marijampolė

Nepraraskime to, ką jau turime

„XXI amžiaus“ redakcija visais būdais stengėsi  išlaikyti laikraštį, kad mes, katalikai, turėtume katalikišką spaudą. Negalime leisti, kad „XXI amžius“ atsidurtų beviltiškoje padėtyje. O tam reikia labai nedaug: kiekvienam, save vadinančiam kataliku, užsiprenumeruoti „XXI amžių“. Žinoma, pasakysite, jog dabar krizė ir tam nėra pinigėlių. Mes irgi kadaise taip manėme, bet šį leidinį užsiprenumeravome, dargi visiems metams, tačiau skurdo ir bado nepatyrėme. Atvirkščiai, skaitydami „XXI amžių“, pasijutome dvasiškai stipresni ir turtingesni. Atrodo, jog visas mūsų gyvenimas pasikeitė, pagerėjo.

Adelė ir Rimas Drukteniai

Mažeikiai

Skaityti  įpratino tėvai

Mano tėvai visą laiką prenumeruoja ir skaito „XXI amžių“. Esu tikintis, todėl tėvai ir mane įpratino skaityti šį leidinį. Studijuodamas Vilniuje, visuomet nusiperku šį laikraštį, nors galėčiau jį perskaityti grįžęs namo. Puikus laikraštis: katalikiškas, patriotiškas ir jame gvildenamos įdomios temos, keliamos į dienos šviesą aktualios problemos.

Studentas Algis V.

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija