2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Rytas – Vasario 16-ajai, vakaras – Užgavėnėms

Vasario 16-osios minėjimas
prie Lurdo grotos

Ar sergančių yra?.. Turbūt ne...

Nemakščiai. Vasario 16-osios minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis, kurias parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius pradėjo paraginimu melstis už mūsų nepriklausomybę ir tuos, kurie kovojo, kad Lietuva būtų laisva valstybė. Po šv. Mišių rankose laikydami žvakeles, kurios šįkart simbolizavo laisvės ugnį, rinkomės Nemakščių Lurdo grotoje, kur vadovaujant klebonui meldėmės už laisvę ir jos vertinimą kasdienybėje bei sugiedojome Lietuvos himną. Nemakščių seniūnas Remigijus Laugalis sveikindamas susirinkusiuosius su Lietuvos valstybės atkūrimo diena padėkojo klebonui kun. S. Šlepavičiui už šv. Mišių auką ir jo nuolatinį rūpestį, kad ne tik bažnytinės, bet ir valstybinės šventės būtų minimos iškilmingai. Po minėjimo gėlės ir žvakutės buvo nuvežtos prie šalia miestelio esančio paminklo, skirto Lietuvos laisvė gynėjams.

Po minėjimo išskubėjome į Raseinius, kur pasveikinome mero padėkomis apdovanotus mūsų kraštui besidarbuojančius žmones: M. Garbaliauską, S. Bukelienę, S. Lušą, J. Galkauskienę, E. J. Andriulaitienę.

Popiet grįžę į Nemakščius radome šurmuliuojančius Užgavėnių persirengėlius, viliojantį karštų blynų kvapą bei pilną miestelio aikštę ne tik nemakštiškių, bet ir Pašešuvio, Balčių ir Užkalnių bendruomenių žmonių. Džiaugiamės, kad bendromis pastangomis buvo sukurta smagi šventė, dėkojame Nemakščių bendruomenei už tradiciškai skanų šiupinį ir karštą kavą, Pašešuvio žmonėms – už suorganizuotus žaidimus ir patį geriausią daktarą, Balčių bendruomenei – už čigonišką energiją ir keptą kiaulės galvą, Užkalnių bendruomenei – už Kanapinio pergalę prieš Lašininį, vadeliotojams Petrui Galkauskui ir Alfonsui Jonaičiui – už smagų pavažinėjimą arklių traukiamomis rogėmis, Nemakščių ansamblio vyrams (vad. Z. Burba) – už smagias dainas ir visiems, kurie nebuvo abejingi bei nepatingėjo ateiti ir į Užgavėnių šventę.

Daiva Visockienė,
seniūno pavaduotoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija