2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Atgaivinti prisiminimai iš piligriminės kelionės

Svečiai iš Marijampolės
su kun. Žydrūnu Kulpiu Tauragėje,
prie Fotografijos galerijos

Tauragės dekanas ir klebonas
kun. Alvydas Bridikis
ir būrelis susitikimo dalyvių
po spektaklio „Amerika pirtyje“

Praėjusią vasarą keletas tauragiškių bei nemažas būrys Marijampolės tikinčiųjų leidosi į daugiau nei dvi savaites trukusią kelionę, kurios metu apkeliavo Lenkijos, Austrijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Italijos, Slovakijos maldininkų labiausiai lankomas šventas vietas ir bažnyčias. Visose aplankytose vietose skambėjo lietuviškos maldos ir giesmės.

Negalėdami pamiršti piligriminės kelionės įspūdžių, trokšdami pasidalyti atrastais piligrimystės lobiais, vieną šeštadienio popietę Tauragės parapijos piligrimai sulaukė svečių iš Suvalkijos. Svečiai buvo ne tik sočiai pamaitinti, bet ir pakviesti į kelionę. Šįkart ji buvo daug trumpesnė už tą, kuri vyko vasarą. Porą valandėlių paklaidžiota Tauragės takais ir takeliais: aplankytas „Santakos“ muziejus, Fotografijos galerija, Genocido aukų ir kančių muziejus, svečiai supažindinti su Tauragės krašto istorija, architektūriniais statiniais, paminklais, įvairių konfesijų bažnyčiomis. Ši trumpa kelionė buvo nuostabi Dievo dovanota akimirka, kai kiekvienas galėjome pajusti, jog svarbiausia – šaunus būrys bendraminčių.

Pasigrožėję žiemiškais Tauragės miesto statiniais ir vaizdais, grįžome į parapijos namus, kur jau laukė karšta arbata ir Tauragės parapijos klebonas dekanas kun. Alvydas Bridikis ir don Bosko ateitininkai. Darbo grupėse metu dalijomės dar ir dabar neblėstančiais prisiminimais, kalbėjome apie patirtas malones bei įvykusius pasikeitimus. O koks piligrimas, kuris pamiršta maldą ir piligrimystės centrą – Kristų? Tad vakare maldos vienybėje buvo sustota ir pažvelgta į tai, kas nuveikta, ko pasiekta, kas išgyventa ir nepamiršta. Visi buvę piligrimai dalyvavo šv. Mišiose, kurias aukojo ne tik Tauragės parapijos kunigai, bet ir kelionėje į Lurdą bei Fatimą piligrimus lydėjęs kun. Žydrūnas Kulpys.

Paskui konferencijos metu bandyta ieškoti atsakymo į klausimą, kas šiandien yra meilė. Aistringa meilė sudega nelyginant šiaudų kūgis ir iš jos nelieka ničnieko – tokia meilė nepajėgi išlaikyti kartu dviejų širdžių. Bet tikroji meilė – meilė Dievui – amžina.

Pirmasis susitikimo vakaras baigėsi linksma nuotraukų peržiūra. Kiek daug prisiminimų, šypsenų, juoko bei įvairių diskusijų ir komentarų sukeldavo kiekviena piligriminės kelionės akimirka, užfiksuota fotoaparato blyksiu.

Antroji susitikimo diena suteikė džiaugsmą ne tik Marijampolės piligrimus priėmusiems tauragiškiams, bet ir visai parapijai. Po šv. Mišių tikintiesiems buvo parodyta Kalvarijos liaudies teatro aktorių spektaklio „Amerika pirtyje“ ištrauka. Vėliau dar ilgai netilo juokas, dainos, eilės bei prisiminimai. Tai buvo nuostabi galimybė vieniems pajusti dar didesnį Kristaus veikimą, raginantį atverti savo širdis Meilei, bandyti kurti gerumu pulsuojančią aplinką, kitiems suprasti, kad piligriminė kelionė niekada nesibaigia: visas gyvenimas – piligrimystė.

Ernesta Stirbytė
Don Bosko ateitininkų kuopos globėja

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija