2010 m. kovo 5 d.
Nr. 18
(1803)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Knygoje – Popiežiaus portretas iš arti

Regina ŪSIENĖ,

Šakių viešosios bibliotekos direktorė

Knygą pristato kunigai
Rytis Baltrušaitis (kairėje)
ir Arūnas Simonavičius

Popietės dalyviai. Priekyje –
vargonininkas Edgaras Pilypaitis

Šakių viešojoje bibliotekoje dažnai vyksta literatūriniai renginiai, susitikimai su poetais, rašytojais, žymiais žmonėmis. Vasario 25-osios popietė buvo ypatinga – skirta Pėterio Zėvaldo (Peter Seewald) knygos „Benediktas XVI: portretas iš arti“ (vertė Elena Eimaitytė) pristatymui.  Vilkaviškio vyskupijos Religinio švietimo centro organizuotą popietę išradingai vedė ir ištraukas iš knygos skaitė šio centro koordinatorius kun. Rytis Baltrušaitis. Apie  knygą  įtaigiai kalbėjo Ūdrijos parapijos klebonas kun. Arūnas Simonavičius, giesmes giedojo  Gelgaudiškio kultūros centro direktorius ir Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčios vargonininkas Edgaras Pilypaitis.  Pilnutėlėje  bibliotekos salėje netrūko dėmesio ir susikaupimo. Juk buvo kalbama apie popiežių  Benediktą XVI, iš Bavarijos kilusį  Jozefą Ratcingerį – neeilinę asmenybę  katalikiškame pasaulyje, vieną žymiausių Europos intelektualų.

Knygos autorius žymus vokiečių publicistas, žurnalistas Pėteris Zėvaldas, remdamasis savo ir amžininkų  atsiminimais, pasakoja apie popiežiaus Benedikto XVI gyvenimą: vaikystę, jaunystę ir pirmuosius kunigystės metus, vyskupystę  bei darbą Tikėjimo mokymo kongregacijoje Vatikane. Autorius atskleidžia išskirtinę popiežiaus Benedikto XVI asmenybę, išsamiai aprašo konklavą, kurios metu kardinolas Jozefas Ratcingeris buvo išrinktas popiežiumi. Pabrėžiama, kad nepaisant tendencingų nuomonių, jis yra tikras krikščionis revoliucionierius. Nekintanti jo gyvenimo nuostata – ieškoti ir gelbėti tai, kas prarasta. Tai dialogo, pakeitusio paties autoriaus gyvenimą, istorija. Autorius, užbaigdamas knygą, rašo: „Dabar popiežiaus klausosi nesuskaičiuojamos minios, tačiau nesvarbu, kiek žmonių jį girdi, – svarbu, kiek pasirengę juo sekti“. Tai knyga, padedanti keisti pasaulietinės spaudos suformuotą subjektyvų požiūrį į Benediktą XVI ir Katalikų Bažnyčią. Po renginio visi norintieji ją galėjo įsigyti, o dovanų gavo po atviruką su Šventojo Tėvo vaizdu. Popietėje dalyvavo ir Šakių klebonas kun. Sigitas Matusevičius.

Dėkojame Vilkaviškio vyskupijos Religinio švietimo centro  koordinatoriui kun. R. Baltrušaičiui, referentei L. Mažeikaitei, Ūdrijos klebonui kun. A. Simonavičiui, Gelgaudiškio vargonininkui E. Pilypaičiui  už galimybę Šakių bibliotekos lankytojams įsigyti knygą  bei išgirsti ir pamatyti  „popiežiaus portretą iš arti“.

Gedimino Jokūbaičio nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija