2010 m. kovo 5 d.
Nr. 18
(1803)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

RUBRIKĄ REMIA

 

Karpytas pasaulis

Gintarė Martinaitienė

Meilutė Andriukaitienė dar
studijuodama susižavėjo karpiniais

2010 metų parodų ciklas Šakių rotušėje sausio 22 dieną prasidėjo tautodailininkės Meilutės Andriukaitienės parodos atidarymu. Autorė pakvietė apsilankyti jos popieriniame pasaulyje.

M. Andriukaitienė gimė ir augo Šakių rajone, prie Sudargo. Pagrindinę mokyklą baigė Panoviuose, čia sukūrusi šeimą gyveno 36 metus. Moteris dirbo Panovių pagrindinėje mokykloje, įsijungė į bendruomenės gyvenimą. Vidurinę mokyklą ji baigė Kudirkos Naumiestyje, kur gyvena nuo praėjusių metų rugsėjo. Tačiau, kaip pripažįsta M. Andriukaitienė, širdimi ji vis dar namuose – Panoviuose.

Kaip susirinkusiems pasakojo karpinių parodos autorė, dar studijuodama Vilniuje pamatė karpytus darbus ir pati pabandė. Karpymas moteriai labai patiko ir nuo to laiko šio pomėgio negali atsisakyti, tad nuolat kuria žirklėmis ir peiliuku.

Į parodos lankytojus, skambant ramiai muzikai, M. Andriukaitienė pirmiausiai prabilo eilėmis, o jos pagalbininkės Rotušės fojė išdėliojo didelį karpinį. M. Andriukaitienė kalbėjo, kad kiekvienas geras žodis ją skatina dirbti, kurti. O gerų žodžių susirinkusieji autorei negailėjo...

Ne vienas parodos lankytojas gėrėdamasis daug kruopštumo reikalaujančiais darbais klausinėjo, kaip tai įmanoma padaryti. Vicemeras Algimantas Damijonaitis, sveikinęs autorę, neprisiminė, kad kada nors būtų surengta tokio žanro paroda Rotušėje. Kūrybinio impulso linkėjo bei parodos atidarymo proga M. Andriukaitienę sveikino Kudirkos Naumiesčio profesinio rengimo skyriaus darbuotojai, seniūnas Alfredas Puida, o „Dailiaus“ bendrijos vardu – Vidas Cikana.

Šakiai
Dariaus Pavalkio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija