2010 m. kovo 12 d.
Nr. 20
(1805)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Klaipėdoje susitiko krikščioniškų Bažnyčių atstovai

Apskritojo stalo diskusija (iš dešinės):
„Marijos radijo“ direktorius kunigas
Kęstutis Kėvalas, „Tikėjimo žodžio“
pastorius Giedrius Saulytis, metodistų
kunigė Gražina Bielousova, reformatų
gen. superintendentas kunigas
Rimas Mikalauskas, liuteronų
kunigas Remigijus Šemeklis

Vasario 26–27 dienomis LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje rinkosi krikščioniškų Bažnyčių atstovai iš visos Lietuvos. Skirtingoms denominacijoms priklausantys dvasininkijos atstovai prie bendro stalo sėdo, galima sakyti, bene pirmą kartą. Konferencijos ir apskritojo stalo diskusijos pagrindinė  tema – „Asmenybės atkūrimas posovietiniame kontekste“.

Konferencija parodė, kad skirtingų bažnyčių atstovai gali kartu ieškoti atsakymų į aktualius nūdienos klausimus, bandyti spręsti iškylančius tarpusavio nesutarimus bei nesusipratimus. Apskritojo stalo diskusijoje išreikštas poreikis siekti didesnio tarpusavio supratimo, nebijoti pažvelgti į opias bendruomenių ir visuomenės problemas. Deja, konferencijoje pasigesta platesnės ir atviresnės diskusijos – tam tiesiog nebeliko laiko ar net noro. Bendras vaizdas susidaro toks – išeiti iš savo sklypelio einasi sunkiai. Ši konferencija parodė, kad pastangos yra. Tai geriau negu nieko, bet to per maža. Galima sakyti, kad buvo padaryta kukli įžanga į temą „Asmenybės atkūrimas posovietiniame kontekste“, parodyta, kad galima tokį klausimą kelti kartu. Tikėtina, kad tai bus padaryta kitame susitikime.

Konferencijoje pranešimus pristatė bei diskusijose dalyvavo Laisvųjų krikščionių,  Romos katalikų, Evangelikų liuteronų, Evangelikų reformatų, „Tikėjimo žodžio“, Lietuvos evangelikų baptistų, metodistų, Klaipėdos universiteto bei LCC atstovai.

Krikščionybės žiniasklaidos tarnybos informacija ir nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija