2010 m. kovo 19 d.
Nr. 22
(1807)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vasario 16-oji ir šimtametis

Žmonės įvairiai pamini ir švenčia Vasario 16-ąją. Mūsų jaunimėlis apie šią šventę žino ne ką daugiau kaip „Klausimėlio“ herojai, todėl triukšmingai švenčia iš svetur atkeliavusią Valentino dieną. Dažnai Vasario 16-ąją primiršta ir dalis valstybės veikėjų, ir partijų vadai bei jų nariai. Pereikime tądien per miestus, miestelius, gyvenvietes – kiek suskaičiuosite trispalvių? Kai kurios įstaigos gal jų ir neturi ar nenori turėti! Todėl kyla klausimas, kaip vykdomas įstatymas, įpareigojantis valstybinių švenčių metu iškelti vėliavą? Kiek mūsų pareigūnų surašo protokolų, kiek išieškoma baudų? Manau, kad labai mažai. Kai kurios partijos, ypač naujai iškeptos ir dar pasivadinusios „krikščioniškomis“, kalba apie patriotizmą. Deja, jų veikloje nesimato nei krikščioniškumo, nei patriotiškumo, greičiau priešingai.

Vasario 16 dieną teko aplankyti kuklų 104 metų sukaktį švenčiantį Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos Marijampolės skyriaus narį Vladą Lapienį, kurio nuopelnai Lietuvai ir Bažnyčiai verti dėmesio. Sovietų laikais už „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ platinimą jam teko net du kartus patirti Sibiro lagerių šaltį – ten praleido 11 gyvenimo metų, t. y. dešimtadalį savo ilgo gyvenimo. Dar ir dabar jis viskuo domisi, skaito knygas. Vasario 16-oji – jam itin brangi šventė.

 Vasario 16 dieną Marijampolės Bazilikoje šv. Mišias aukojo vysk. J. Žemaitis ir būsimasis Vilniaus vyskupas A. Poniškaitis. Pastarasis pasakė atsisveikinimo pamokslą marijampoliečiams. Paskui Kultūros centre buvo surengtas gražus koncertas, kuriame dalyvavo ir miesto valdžios atstovai. Tad mylėkime Lietuvą, gerbkime Bažnyčios ir valstybės šventes.

Antanas JAKŠYS,
LKD partijos Marijampolės skyriaus pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija