2010 m. kovo 24 d.
Nr. 23
(1808)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendruomenėse

Šilališkiai Kovo 11-ąją šventė kartu su svečiais iš Vokietijos

„Auksinės gilės“ nominantai
su meru Albinu Ežerskiu (centre)
ir mero pavaduotoja
Vera Maciene (dešinėje)

Tremtinė Zofija Baranauskienė
apdovanota už aktyvią savanorišką
veiklą puoselėjant laisvės kovų
dalyvių atminimą Šilalės krašte

Kovo 11-osios rytą Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios varpams gaudžiant, šilališkiai ir svečiai rinkosi į bažnyčią. Šilalės dekanas, kun. Stasys Toleikis pakvietė visus paminėti valstybės atkūrimo 20-metį. Mišiose giedojo vaikų ir jaunimo choras, kuriam pritarė orkestras (vadovas Kornelijus Pukinskas).

Po šv. Mišių aukos už Tėvynę, jos vaikus ir visus žuvusius už Lietuvos laisvę, Lietuvos trispalvių ir tremtinių vėliavų vedini, trumpam nulenkę galvas prie paminklo „Žuvusiems partizanams Šilalės krašte“, visi pasuko link Šilalės kultūros centro. Didžiulę minią pasitiko pučiamųjų orkestro garsai, šventiškai išpuoštoje salėje svetingai priėmė Kultūros centro direktorius Antanas Kazlauskas.

Į sceną pakilęs Vokietijos Roiterštat Štafenhageno miesto meras, Šilalės garbės pilietis Bernd Manhne pasidžiaugęs, kad jau penkiolika metų tęsiasi nuoširdi dviejų miestų draugystė ir Šilalės merui įteikė Berlyno sienos gabalėlį, kaip Vokietijos laisvės simbolį.

Šilalės rajono savivaldybės meras Albinas Ežerskis ir mero pavaduotoja Vera Macienė Šilalės rajonui nusipelniusiems žmonėms įteikė „Auksinės gilės“ apdovanojimus. Buvo apdovanoti: keturių partizanų, žuvusių už laisvą Lietuvą, sesuo tremtinė Zofija Baranauskienė – už aktyvią savanorišką veiklą puoselėjant laisvės kovų dalyvių atminimą Šilalės krašte; medicinos mokslų daktaras, vienintelis Lietuvoje dirbantis kaimo ambulatorijoje, Kornelijus Andrijauskas – už Kaltinėnų ir Šilalės krašto garsinimą, puikius pasiekimus mokslinėje ir profesinėje veikloje; Jonas Biržiškis – už išlaikytas šeimos tradicijas skatinti labdarą, teikti moralinę ir materialinę paramą; laukuviškė Jolanta Bučnienė – už liaudies muzikavimo tradicijų puoselėjimą; Šilalės kraštiečių draugijos garbės pirmininkas Antanas Lingys – už veiklą, kuria suteikiama galimybė šilališkiams neprarasti ryšių su gimtine; istorikas Kazys Misius – už nuoseklų Šilalės krašto istorijos tyrinėjimą, gimtinės garsinimą moksliniais straipsniais ir monografijomis.

Džiugią nuotaiką ir šventinį koncertą šilališkiams dovanojo ansamblis „Lietuva“ (vadovas Giedrius Svilainis).

L. K.

Valdo ARLAUSKO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija