2010 m. balandžio 2 d.
Nr. 25
(1810)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kad Dievo malonė išgydytų padarytas žaizdas

Pastarųjų dienų žiniasklaidos pranešimai, sukėlę nemažą visuomenės reakciją dėl paviešintų dvasininkų nusižengimų, atnaujino didelį skausmą man, kaip ganytojui, bei įnešė sumaišties į visą mūsų vyskupijos bažnytinę bendruomenę.

Pastaruoju metu Lietuvos visuomenė skaudžiai išgyvena atveriamas gilias žaizdas – žinias ir įtarimus apie lytinį vaikų ir jaunuolių išnaudojimą. Šie reiškiniai ne tik glumina kiekvieną iš mūsų, bet kartu ir priverčia susimąstyti, kas turi įtakos kai kurių asmenų elgesiui, kas lemia bendram gėriui didžiulę žalą sukeliančius padarinius.


Dėl homoseksualų parado Vilniuje

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba kreipėsi į LR valdžią ir Vilniaus miesto merą dėl homoseksualų parado Vilniuje, atkreipdami dėmesį į Lietuvos Respublikos Konstituciją, kurios 38 straipsnis nurodo, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Lietuvoje skirtingos religijos, etninės grupės, socialiniai sluoksniai savęs nepriešina kitiems, netrikdo visuomenės rimties, nesirenka išskirtiniams mitingams. Kiekvienas jų savo gyvensena ir elgsena yra visuomenės bendruomenės atstovai, o  prigimtimi yra visuomenės reprodukcijos dalyviai.


Lietuvos rusams Kovo 11-oji nepatinka

Gintaras Visockas

Visuomenės aktualijų portalas Slaptai.lt dar kovo viduryje, dalydamasis įspūdžiais apie Kovo 11-osios minėjimą Vilniuje, pastebėjo, jog kolonoje, žygiavusioje nuo Katedros aikštės iki Seimo rūmų, nebuvo nė vienos Rusijos vėliavos. Gausioje Lietuvos tautinių bendrijų kolonoje plaikstėsi graikų, lenkų, ukrainiečių, rumunų, bulgarų, azerbaidžaniečių, net čečėnų vėliavos. O štai Lietuvos rusų nešamos Rusijos Federacijos vėliavos nepastebėjome. Kovo viduryje pateikėme savo atsargius vertinimus: gal tiesiog nepastebėjome Rusijos vėliavos, gal Rusijos vėliava plaikstėsi kažkur kitur, gal Lietuvos rusai tuo metu dalyvavo kituose svarbiuose su Kovo 11-ąja susijusiuose renginiuose? Juk iškilmingame Seimo posėdyje Lietuvos rusų bendruomenės organizacijas atstovaujančios moterys buvo pasodintos itin garbingose tribūnose.


Protestavo prieš numatomas gėjų eitynes

Pirmadienį būrys šeimos gynėjų protestavo prie Vilniaus savivaldybės. Jie ragino sostinės valdžią atšaukti leidimą gegužės 8-ąją planuojamoms seksualinių mažumų eitynėms. Į akciją atėjo keliasdešimt žmonių, tarp jų – Seimo narys Petras Gražulis, Kauno vicemeras, partijos „Jaunoji Lietuva“ vadovas Stanislovas Buškevičius, radikalumu garsėjantis veikėjas Mindaugas Murza, Tautinės partijos „Lietuvos kelias“ pirmininkė Lilijana Astra, mons. Alfonsas Svarinskas, Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas. „Gaidžių vieta Vievio paukštyne“, „Homopropagandai – griežtas ne“, „85 proc. rinkėjų sako ne“, „Konservatoriai – krikdemai, kur dingo šeimos politika?“ – tokiais plakatais susirinkusieji bandė atkreipti dėmesį į savo idėjas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija