2010 m. balandžio 9 d.
Nr. 27
(1812)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kryžiaus kelio eisena Kaune

Kryžiaus kelio eisena nuo Šv. arkangelo
Mykolo (Įgulos) bažnyčios

Mons. Lionginas Vaičiulionis
ir kun. Robertas Grigas
nuo lietaus saugojosi skėčiais

Jaunieji Kryžiaus kelio eisenos
dalyviai nepabūgo lietaus ir vėjo
Zenono ŠIAUČIULIO nuotraukos

Didžiojo penktadienio vakare, po Kristaus kančios pamaldų Kauno Arkikatedroje ar kitose miesto bažnyčiose, tikintieji gausiai dalyvavo tradicinėje Kryžiaus kelio eisenoje, viešai paliudydami savo tikėjimą ir ištikimybę Viešpačiui, įsijausdami į jo kryžiaus kančią ir mirtį, atgailaudami už savo ir kitų žmonių nuopuolius.

Kryžiaus kelio eisena prasidėjo 20 valandą nuo Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, tęsėsi Laisvės alėja bei Vilniaus gatve ir baigėsi Arkikatedroje Bazilikoje. Eisenai vadovavo ir šventąjį kryžių nešė arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Viešpaties kančios kelią su degančiomis žvakėmis rankose giedodami ir melsdamiesi ėjo arkivyskupijos augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, mieste tarnaujantys kunigai, Kauno kunigų seminarijos klierikai, pašvęstojo gyvenimo broliai ir seserys, miesto tikintieji, jaunimas, nepabūgęs lietaus ir vėjo. Jie visi įvadinį žodį tarusio mons. Adolfo Grušo buvo paraginti įsimąstyti į Kryžiaus kelio stotis ir įsijausti į Jėzaus kančią, kurią visais laikais sukelia žmonių daromas blogis, prisiminti ir savo tėvynės sunkumus, skaudžią laisvės kainą.

Sustojus keturiolikoje stočių Šventojo Rašto skaitinius skaitė kun. Artūras Kazlauskas, mąstymus – klierikas Gytis Stumbras, maldavimus – Darius Chmieliauskas. Giedojimui vadovavo ses. Celina Galinytė OSB.

Kryžiaus kelio eisenai pasibaigus Arkikatedroje, arkivyskupas padėkojo ištvermingiesiems, tą vakarą tikrai pasiaukojimo nestokojusiems eisenos dalyviams. „Šis Kryžiaus kelias, nors ir netobulai, atkartojo kelią, kuriuo ėjo Kristus. Tegul ši auka palaimingai išsiskleidžia jūsų ir jūsų artimųjų gyvenime“, – sakė ganytojas, palaimindamas visus šventojo kryžiaus relikvija.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija