2010 m. balandžio 23 d.
Nr. 31
(1816)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Tegul šventės stebuklas gyvena mumyse

Remigijus Čepas,

Kuršėnų Pavenčių vidurinės mokyklos tikybos mokytojas

Rima Klenauskienė, Audronė Šiuipienė,

pradinių  klasių mokytojos

Klebonas kun. Saulius Paliūnas stebi,
kaip vaikai ridena margučius

Kuršėnų miesto vaikai prie
Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios
šventėje „Rid rid margučiai“

Balandžio 8 dieną Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Saulius Paliūnas sukvietė miesto vaikus švęsti vaikų dieną „Rid rid margučiai“. Nešini pintinėlėmis su margučiais, gėlių puokštėmis ir balionais į šv. Mišias atskubėjo Daugėlių pagrindinės mokyklos, Stasio Anglickio pagrindinės mokyklos, Pavenčių vidurinės mokyklos pradinukai. Mažiausieji šventės dalyviai Daugėlių lopšelio-darželio „Buratinas“, Kuršėnų lopšelių-darželių „Eglutė“, „Nykštukas“ ir Daugėlių lopšelio-darželio vaikučiai pasijuto  tikri šventės šeimininkai: deklamavo eilėraštukus, giedojo giesmeles, sveikino vieni kitus su šv. Velykomis.

Šv. Mišias aukojo kun. Saulius Paliūnas, jam talkino kun. Julijonas Miškinis. Kunigas kvietė vaikus džiaugtis buvimu šioje žemėje, mylėti artimą, gerbti ir būti dėkingiems savo tėveliams ir mokytojams. Kunigas pašventino vaikų atsineštus margučius ir palaimino visus susirinkusius.

Po šv. Mišių šventoriuje vyko margučių ridenimo varžytuvės, linksmi velykiniai žaidimai, skambėjo velykinės giesmės. Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centro darbuotojos Ilona Motuzienė ir Irma Vestartienė, persirengusios Velykų bobutėmis, mokė vaikus senųjų Velykinių žaidimų. Vaikai su džiaugsmu rideno margučius. Ypač vaikams patiko žaidimas kuriame apsiavus medines klumpes mediniame šaukšte reikėjo nešti margutį.

Miesto seniūnas Vytautas Gedmontas džiaugėsi savo miesto bendruomenės aktyvumu, sveikino vaikučius ir jų šeimas su šventėmis.

Nors danguje nebuvo nė vieno debesėlio, šventės pabaigoje iš klebono rankų ėmė lyti saldainių lietutis, po kurio kiekviena darželio grupė, kiekviena pradinukų klasė klebono buvo pagerbta padėkos raštais. Šventės pabaigoje vaikai padėkojo klebonui. Vaikučių rankose švietė spalvoti saldainiukai, o mokytojos parsinešė palaiminimą ir gerą žodį.

Tegul tai tampa tradicija, tegul šventės stebuklas gyvena mumyse.

Kuršėnai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija