2010 m. gegužės 7 d.
Nr. 35
(1820)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kad Lietuva taptų pavyzdžiu

Žmogus, kaip ir visa gyvybė, gimsta, auga, sensta ir miršta – išnyksta visiems laikams. Kad gyvybė žemėje neišnyktų, Dievas-kūrėjas sutvėrė vyrą ir moterį.

Žmogus – tobuliausias Dievo kūrinys žemėje, turintis labiausiai išsivysčiusį protą. Todėl vyro ir moters susijungimo procesas gimdyti palikuonis turėtų būti tobuliausias žemėje. Apie tai parašyta Evangelijoje Dievo priesakas: „todėl vyras paliks tėvą ir motiną savo ir glausis prie savo moters. Ir bus du viename kūne“. Nuo pat senovės žmonės stengėsi sukurti stiprias šeimas ir užauginti fiziškai ir moraliai sveikus vaikus. Vyro idealas buvo užauginti sūnų, savo genties atžalą ir visų šeimos vertybių paveldėtoją.

XX amžiaus pabaigoje, po dviejų pasaulinių karų, revoliucijų ir persitvarkymų, žmonės, kovodami su diktatūriniu režimu, kūrė demokratines valstybes. Tačiau demokratine laisve pasinaudojo ir visuomenės smerkiami demoralizuojantys padorų gyvenimą veikėjai. Pirmiausia pasireiškė sekso antplūdis, kuris užvaldė spaudą ir televiziją, skatindamas naudotis sekso teikiamais malonumais. Medicina visomis priemonėmis padėjo išvengti pastojimo ar nutraukti gimdymą, mokyklose mokė, kaip išvengti lytinių ligų. Seksas nustūmė vaikų gimdymą į antrą planą. Prasidėjo šeimų irimo metas.

Tada įsidrąsinę išlindo homoseksualai – gėjai, reikalaudami laisvės savo atstumiančiai beprasmei veiklai.

Lietuvos žmonės susirūpinę, kad gegužės 8 dieną žadama surengti gėjų eiseną Vilniaus gatvėmis ir kad atsirado tokių valdžios kėdėse sėdinčių tarnautojų, kurie remia gėjų eiseną, net skirdami piniginę paramą (tikriausiai iš mokesčių mokėtojų pinigų). Tokiems galima pritaikyti žinomą liaudies posakį: „Varnas varnai akies nekirs“.

Lietuva – krikščioniškas kraštas, Marijos žemė, todėl valdančios institucijos neturėtų leisti amoraliems veikėjams plėsti savo veiklą, ypač tarp vaikų ir jaunimo. Tuomet Lietuva, nors ir maža valstybė, galėtų būti pavyzdžiu kitoms Europos Sąjungos  valstybėms.

Leonas VALČIUKAS

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija