2010 m. gegužės 7 d.
Nr. 35
(1820)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Mylime, nes esame pamilti

Sugeriame Viešpaties Jėzaus žodžius, kurie kalba apie išsipildantį pažadą: „Mes pas jį ateisime ir apsigyvensime“ (Jn 14, 23). Visuose žmonėse, Jėzau, esi, bet ne visuose laisvai apsigyveni ir laisvai veiki. Užgriozdintos buitiniais rūpesčiais ir vien juslinių pasitenkinimų trokštančios žmonių širdys – tai savo tapatybės nemylinčios širdys, į kurias sunku prasiskverbti Jėzaus meilės spinduliui.


Ko šeima tikisi iš kunigo šiandien?

Kun. teol. lic. Andrius Vaitkevičius,

Telšių vyskupijos šeimos centro reikalų vedėjas

Lietuvos šeimų centrų konferencijos
dalyviai su vyskupais Jonu Boruta
SJ ir Arūnu Poniškaičiu bei kunigais

Balandžio 17 dieną Žemaičių Kalvarijoje įvyko metinė Lietuvos šeimų centrų konferencija, kurioje buvo svarstoma, ko šeima tikisi iš kunigo šiandien. Nuomones šiuo klausimu išsakė abi pusės – tiek šeimos, įvardijusios, ko šeima tikisi iš kunigo, tiek dvasininkai, įvardiję, ko kunigas tikisi iš šeimos. Konstruktyvaus dialogo metu iškeltos mintys, tikimasi, pasitarnaus naujo požiūrio kūrimui ir bendradarbiavimui tarp šeimų ir kunigų, kurie būdami vienos Dievo tautos nariai savo gyvenimuose turi tą patį tikslą – eiti asmeninio tobulėjimo (šventėjimo) keliu. Konferenciją pasveikinimo žodžiais atidarė vyskupai Jonas Boruta SJ ir Arūnas Poniškaitis.


Pristatyta daktaro disertacija

Arūnas Kalpakovas

Kun. dr. Žydrūnas Kulpys

Balandžio 14 dieną Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje kun. dr. Žydrūnas Kulpys pristatė savo mokslinę disertaciją „Krikščioniškoji kūno teologija: vedybinė kūno prasmė“. Disertacijos tyrimo objektas – atliktas tyrimas, kaip santuokoje pasireiškia vedybinė kūno prasmė.

Darbą sudaro dvi dalys – teorinė ir praktinė. Teorinėje dalyje atskleidžiama, kad tik santuokos vienume ir neišardomume gali išsiskleisti vedybinė kūno prasmė. Kun. dr. Ž. Kulpys teigė, kad gimtoji nuodėmė ir geismai apsunkina žmogaus supratimą, jog jis yra dovana kitam, ir skatina vartoti, o ne mylėti, ne dovanoti. Mylėti žmogų įgalina Kristaus Atpirkimo malonė, o skaistumas padeda suvaldyti geismus. Kunigas kalbėjo, kad meilė – tai rūpinimasis kitu, savęs dovanojimas, valios veiksmas, sąmoningas pasirinkimas mylėti; meilė – tai kryžius: Jėzus Kristus ant kryžiaus pilnai atskleidė, kas yra meilė – agapė.


Piligriminė kelionė su kryžiumi pėsčiomis Lurdas –

Šv. Jokūbo kelias – Fatima (Prancūzija – Ispanija – Portugalija)

Mieli broliai ir seserys,

prašant Dievo gailestingumo sau ir visam pasauliui ir minint šventuosius Jokūbo metus, 2010 m. birželio 21 dieną organizuojama piligriminė kelionė pėsčiomis iš Lurdo šv. Jokūbo keliu į Fatimą atsiteisimo Dievui už mūsų nuodėmes, krikščionišką Europą, šeimas, jaunimą ir taiką bei ramybę visame pasaulyje.

Kelionės pradžia 2010 06 21 7.00 val. – šv. Mišios Lurde (Prancūzija). Kelionės pabaiga 2010 08 12 12.00 val. – šv. Mišios Fatimoje (Portugalija). Išvykstame iš Lietuvos birželio 13 dieną, sekmadienį, 12 val. Šiluvoje – šv. Mišios.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija