2010 m. gegužės 14 d.
Nr. 37
(1822)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Mama, būk mano pasaka

Eglė Jankauskaitė

Prie Gėluvos bendruomenės namų.
Dešinėje – 90-metį šventęs
Bronius Mykolaitis su žmona

Gėluvos bendruomenės ansamblis
su renginio dalyviais. Iš dešinės –
klebonas kun. Gintautas Jankauskas,
Ariogalos seniūnas Juozas
Labanauskas su žmona, kaimo
bendruomenės pirmininkas Jonas
Vazgys, verslininkas Sigitas Džiaugys
ir ansamblio vadovė Irena Jankauskienė

Gegužės saulė, pavasario dvelksmas, pirmieji žiedai atneša į žemę pačią gražiausią šventę – Motinos dieną. Tai viena gražiausių pavasario švenčių, todėl Gėluvos kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Vazgys su bendruomenės nariais sumanė pagerbti mamas. Niekada nebus per daug kalbėti apie mamą, jai padėkoti, tiesiog prisiminti ją, tad šventiniam renginiui parinktas pavadinimas „Mama, būk mano pasaka“.

 Gegužės 1-ąją, šeštadienį, į Gėluvos kaimo bendruomenės namus rinkosi vaikai, mamos, močiutės. Labai gražu, kad į šventę atėjo ir nemažai tėvelių. Visi susirinkusieji galėjo pasidžiaugti tikrai puikiu koncertu. Skambėjo dainos, buvo skaitomos eilės pačiam brangiausiam žmogui – Mamai. Šventėje dalyvavęs Ariogalos seniūnijos seniūnas Juozas Labanauskas, Darbo partijos Ariogalos krašto atstovai įteikė salėje buvusioms mamoms gėlių, pasakė šiltų žodžių, padėkojo atlikėjams ir įteikė dovanų. Ariogalos Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kun. Gintautas Jankauskas paskaitė poeto Bernardo Brazdžionio eilių. Programą pagyvino ir gėluviečių darželinukų koncertinis numeris, kurį paruošė Ariogalos darželio muzikos vadovė. Keletą dainų, pritardama gitara, atliko bendruomenės narė Elvyra Vaštakienė. Po to gėluviškį Bronių Mykolaitį su garbingu jubiliejumi pasveikino bendruomenė ir seniūnija.

Iš džiaugsmo tikrai suplakė ne vienos motinos širdis, žiūrint į savo dainuojančius, meilius žodžius skaitančius vaikus. Tądien Gėluvos kaimo bendruomenės namuose nė viena Motina neliko pamiršta. Tokie kultūriniai renginiai tik suartina bendruomenės narius, sušildo sielas.

Koncertinei programai vaikus ir moterų ansamblį parengė buvusi ilgametė Gėluvos kaimo kultūros namų meno vadovė Irena Jankauskienė. Išėjusi į pensiją, kai buvo panaikinti kultūros namai, ji dar dirbo muzikos mokytoja Gėluvos pradinės mokyklos skyriuje, kol ir šis buvo panaikintas. Šių metų pavasarį panaikintas paskutinis kaimo kultūros židinys – viešosios bibliotekos Gėluvos skyrius. Visas rūpestis dėl kultūrinio kaimo gyvenimo užgriuvo bendruomenės pirmininko Jono Vazgio pečius. Nelikus nė vieno etatinio darbuotojo, tenka galvoti, kaip organizuoti renginius, kas paruoš programą, nes norinčių dainuoti moterų kaime yra. Kaimo žmonėms taip pat reikia švenčių.

Raseinių rajonas
Dariaus Žvirblio nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija