2010 m. gegužės 14 d.
Nr. 37
(1822)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Visų švenčių šventė

Jums, mamytės

Sveikinimai motinoms,
močiutėms Upynos bažnyčioje

Upyna – Varsėdžiai – Girdiškė. Saulėtą ir vaiskią Motinos dieną Dievas padovanojo ir Upynos, Varsėdžių bei Girdiškės parapijų tikintiesiems. Visas šias tris parapijas aptarnaujantis klebonas kun. Eduardas Steponavičius taip viską susiplanavo, kad Motinos diena parapijose praeitų ne tik pakiliai ir sklandžiai, bet ir maldingai, kad visų motinų, močiučių širdyse suliepsnotų meilė Visagaliui už suteiktą motinystės laimę. Visos trys kun. E. Steponavičiaus aptarnaujamos bažnyčios pasipuošė šiai iškiliai šventei. Tą dieną klebonas aukojo šv. Mišias už motinas, močiutes visose trijose bažnyčiose, visas palaimino ir pasveikino.

Po pamaldų Upynos Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje įvyko padėkos koncertas mamytėms, kurį parengė Upynos kultūros namų meno mėgėjai, vadovaujami Renatos Gužauskienės ir Rasos Kapučinskienės, bei mažieji ikimokyklinukai. Šventinę programą pradėjo jaunosios šokėjos, kurios po savo programėlės pačiais gražiausiais eilėraščių posmais pasveikino mamas. Gražiai bažnyčios skliautais nuaidėjo dainos „Lopšinė“ , „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“, kurias uždainavo R. Gužauskienė ir Rita Sadauskienė, o vaikinų atliekama daina „Švelnumas“ iki graudulio palietė visų mamų širdis. Po koncertą vedusios R. Gužauskienės sveikinimo žodžių mamytes pasveikino ikimokyklinukai. Mažieji sulaukė audringų mamyčių aplodismentų. Dainą „Mama, kaip tu laikais?“ atliko visi renginio dalyviai. Paskui visoms mamoms ir močiutėms vaikai įteikė sveikinimo atvirukus su Tėvynės Sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos Šilalės skyriaus, Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Jono Gudausko nuoširdžiausias palinkėjimais.

Šventinis koncertas mamoms vyko ir Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės bažnyčioje.

Aukojant šv. Mišias visose trijose bažnyčiose klebonui kun. E. Steponavičiui talkino ministrantai, adorantės, gražiai giedojo parapijų chorai. Visos bažnyčios buvo pilnutėlės tikinčiųjų. Daugelį jų bažnyčion patraukė kun. E. Steponavičiaus nuoširdumas, gebėjimas bendrauti su tikinčiaisiais ir jaunimu. Upyniškiai gražiais žodžiais apibūdino savo naująjį kleboną kun. E. Steponavičių: „Darbštus, nuoširdus, atsidavęs bažnyčiai buvo ankstesnysis klebonas kun. Antanas Gutkauskas – toks pat yra ir dabartinis mūsų klebonas kun. Eduardas Steponavičius“.

Giedrė LEKIENĖ,
Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Upynos filialo bibliotekininkė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija