2010 m. liepos 9 d.
Nr. 52
(1837)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Tikybos mokytojų darbo ataskaita

Birutė NENĖNIENĖ

Prelatas Vytautas Gustaitis
visada suranda nuoširdų žodį
kunigų artimiausiems talkininkams –
tikybos mokytojams

Į paskutinį pasitarimą susirinkusios Vilkaviškio rajono tikybos mokytojos skirstėsi į namus su alyvų šakelėmis, kurias joms įteikė metodinio būrelio vadovė Aurelija Janušaitytė, linkėdama ir per atostogas pasipildyti gėriu ir būti Gerosios Naujienos nešėjomis. Susirinkime dalyvavo Vilkaviškio klebonas dekanas prel. Vytautas Gustaitis. Kaip visada įtaigus ir vaizdingas jo pasisakymas taikė tiesiai į širdis. Tikybos mokytojus pavadinęs didžiausiais kunigų talkininkais, prelatas kalbėjo, kad jų talka ir supratimas ypač reikšmingi šiais Kunigų metais. Pasak prel. V. Gustaičio, tiek bažnytinėse organizacijose dirbantiems, tiek kitiems pasauliečiams yra svarbu bet kokio darbo imtis su meile. Ir mylėti tą žmogų, kurį mokai, kuriam patarnauji.

Tikybos mokytojui labiau nei kuriam kitam svarbu mokytis pačiam sunkumus priimti kaip Dievo valios ženklą. Juk kad ir kiek pyktume ar keiktume užklupusią ligą ar likimą, nuo to lengviau nepasidaro nei pačiam žmogui, nei šalia esančiam. Liga dėl to nesitraukia... Tačiau kai žmogus išmoksta susigyventi su savo negalia, su vargu, išmoksta jį pakelti, tada tasai nusiteikimas žmogų palaiko, sustiprina.

Sunku mokytojui dirbti su neklausančiais ir abejingais. Tikybos mokytojus ir visus bažnytinėse organizacijose dirbančius žmones dekanas pavadino šių dienų apaštalais. Jis pabrėžė, kad tik burdamiesi ir turtindami savo dvasią jie sėkmingai atliks savo misiją ir įgis drąsos liudyti tai, kuo tiki.

Per metus kelis kartus rajono tikybos mokytojams dekanas prel. V. Gustaitis sudaro sąlygas įvairiai dalyvauti rekolekcijose. Šiuos mokslo metus grupė tikybos mokytojų ruošiasi užbaigti rekolekcijomis Paštuvos basųjų karmeličių vienuolyne.

Praėjusių mokslo metų rajono tikybos mokytojų veiklos ataskaitą pristatė mokytoja A. Janušaitytė. Organizuota keletas svarbių seminarų, paminėtinas ypač turiningas tęstinis vienuolės Linos Briliūtės seminaras apie asmenybės ugdymą teologinėje perspektyvoje. Vyskupijoje ir dekanate paminėtas tikybos dėstymo dvidešimtmetis, surengta rajono tikybos mokytojų metodikos darbų paroda ir veiklos pristatymas visuomenei. Pirmąkart mokyklos buvo pakviestos ir aktyviai dalyvavo kalėdinių prakartėlių kūrime, surengė įspūdingą parodą apie bendros kūrybos džiaugsmą. Vyko tradicinis religinės literatūros skaitovų konkursas ir laureatų programa.

Keli mokytojai po įvairių kursų surengė neplanuotus seminarus. Didelį įspūdį paliko mokytojų Teresės Mačiokaitės ir Vilmos Balandienės atviros tikybos pamokos.

Apgailestauta buvo tik dėl vieno – kad sunku surasti laiko darbo metu dalyvauti kolegų renginiuose ir atvirose pamokose.

Vilkaviškis
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija