2010 m. liepos 21 d.
Nr. 55
(1840)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kauno choro gretas papildė muzikos magistrai

Rimantas Klevečka

Rūta ir Robertas Jančkaičiai,
Eglė Šeštokaitė (antra iš kairės)
ir Elena Kalvaitytė (dešinėje)

Kauno valstybinis choras ir jo meno vadovas Petras Bingelis pasveikino Eglę Šeštokaitę, Eleną Kalvaitytę, Rūtą ir Robertą Jančkaičius, sėkmingai baigus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto vokalinio dainavimo studijas ir įgijusius magistro diplomus. Kolektyvas nuoširdžiais plojimais pasveikino naujuosius diplomantus, kuriems įteikti magistro diplomai – tai ne tik svarbus asmeninis pasiekimas, bet ir reikšmingas įvykis visam kolektyvui.

Choras ir jo vadovai didžiuojasi, jog didžioji dalis choristų yra įgiję aukštąjį muzikinį išsilavinimą. Tai liudija chorą turint didelį potencialą, įgalinantį kolektyvą atlikti platų ir sudėtingą repertuarą. Choro vadovai suinteresuoti nuolatiniu kolektyvo narių profesionalumo, kvalifikacijos kėlimu. P. Bingelis, sveikindamas diplomantus, citavo prancūzų rašytojo Romeno Rolano žodžius, jog kūryba esanti visas gyvenimo džiaugsmas. Pasak choro vadovo, įgytas išsilavinimas, jį patvirtinantis diplomas – svarbu, tačiau kur kas svarbiau tai, kaip įgytas žinias ir patirtį pavyks panaudoti pažadinant savyje norą kurti ir dovanoti meną žmonėms.

Rūta ir Robertas Jančkaičiai yra įsitikinę, jog svarbiausias iš žmogui duotų dalykų – tai galimybę rinktis. Jaunieji diplomantai neabejoja, kad pasirinko vertybes, kurios yra amžinos ir nesenstančios – tai klasika.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija