2010 m. liepos 23 d.
Nr. 56
(1841)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Iškilmės Katedroje

Įšventintasis kunigas Arminas
Lukoševičius ir vyskupai Arūnas
Poniškaitis, Rimantas Norvila
ir Juozas Žemaitis
po šv. Mišių eina iš Katedros

Vilkaviškis. Švenčiant apaštalų Petro ir Pauliaus šventę vyskupijos Katedroje buvo išlaikyta ilgametė tradicija: vyko diakonų ir kunigų šventimai, iškilmingai užbaigti  Kunigų metai.

 Šv. Mišias aukojo apie septyniasdešimt vyskupijos kunigų, svečiai kunigai iš Lenkijos ir Latvijos. Šv. Mišioms vadovavo Vilkaviškio vyskupas ordinaras Rimantas Norvila. Iškilmėse dalyvavo vyskupas emeritas Juozas Žemaitis, Vilniaus arkivyskupo augziliaras Arūnas Poniškaitis. Homilijoje vyskupas A. Poniškaitis kalbėjo apie kunigo tapatybę, pašaukimo savitumą. Anot pamokslininko, be kunigo neįmanoma švęsti svarbiausio dalyko – Eucharistijos. Tačiau tai negalima traktuoti kaip jo asmeninį sugebėjimą. Ši kunigui duota galia yra Dievo dovana dėl visų žmonių. Pamokslininkas kvietė tikinčiuosius savo nuoširdžia malda palaikyti kunigus, melsti jiems stiprybės, linkint, kad kiekvieno kunigo didžiausias turtas visada būtų Dievas.

Po šv. Mišių įšventintasis kun. Arminas Lukoševičius savo ir tą dieną kartu diakonais pašventintų Kauno kunigų seminarijos klierikų Mariaus Pėčelio ir Valdemaro Smulskio vardu padėkojo visiems, palydėjusiems juos į kunigiškos tarnystės kelią, padėjo dvasiškai sutvirtėti, padrąsino ir parėmė. Jaunasis kunigas A. Lukoševičius padėkojo į iškilmes atvykusiai Lenkijos seminarijos vadovybei, kurioje jis baigė magistro studijas.

Vyskupas R. Norvila palinkėjo jauniesiems Kristaus vynuogyno darbininkams Dievo palaimos, stiprybės, įteikė paskyrimus. Kun. A. Lukoševičius darbuosis Šakių parapijoje vikaru, diakonai M. Pėčelis talkins Alytaus Angelų Sargų parapijoje, V. Smulskis Dievo žodį skleis Kazlų Rūdos parapijoje.

Prieš ganytojui suteikiant palaiminimą Vilkaviškio parapijos pastoracinės tarybos vicepirmininkė V. Balandienė padėkojo vyskupui Rimantui Norvilai už dvasią sustiprinančius žodžius, už naujus dvasininkus ir pasveikino vyskupą su jo konsekravimo vyskupu sukaktimi. Šiai atsakingai tarnystei R. Norvilą popiežius nominavo prieš trylika metų, taip pat per apaštalų šv. Petro ir Pauliaus iškilmę Romoje.

Birutė NENĖNIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija