2010 m. rugpjūčio 13 d.
Nr. 58
(1843)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Atsisveikinimo ir padėkos šv. Mišios

Klebonas kun.dr. Romualdas Vėlavičius
(centre) ir svečias g. kan. Bernardas
Talaišis bei Šv. Kazimiero parapijos
kunigai Alvydas Vaitkevičius,
Juozas Deveikis, tėvas Juozapas-
Adolfas Pudžemys OFM

Klebonas kun. dr. Romualdas Vėlavičius

Rugpjūčio  1 dieną Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos tikintieji su gėlėmis rankose skubėjo į atsisveikinimo ir padėkos šv. Mišias, kurias aukojo klebonas kun. dr. Romualdas Vėlavičius.

Nuo 2002 m. liepos klebonas puoselėjo Šv. Kazimiero bažnyčią, ugdė parapijiečių dvasingumą ir telkė juos bendrai  veiklai. Su nuoširdžia šypsena sutiko kiekvieną apsilankiusį bažnyčioje, žmonių širdyse palikdamas gilų pėdsaką.

Prieš aštuonerius metus  Šv. Kazimiero parapija turėjo pusę milijono skolos. Skolos nebeliko. Per tuos metus bažnyčioje nuveikta labai daug. Tai vienintelė Klaipėdos bažnyčia, kur padaryta tiek darbų: įstatytos naujos bažnyčios durys, išklotos granito grindys, įrengtas marmurinis altorius, tabernakulis, sudėti vitražai. Bažnyčia išdažyta, įrengta koplyčia, sutvarkytas apšvietimas, įvestas puikus įgarsinimas. Iš išorės bažnyčia apšiltinta ir nudažyta, uždengti bokštai, sutvarkyta ir išpuoselėta aplinka.

„Klebonas buvo stabilumo garantas“, – teigė ilgiausiai parapijoje besidarbuojantis Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakulteto Katechetikos katedros vedėjas kun. prof. dr. Arvydas Ramonas. Tai tik materialūs dalykai, kuriuos galime pamatyti atėję į Klaipėdos Šv. Kazimiero bažnyčią.

Klebonas kun. dr. Romualdas Vėlavičius, apdovanotas neeiliniais architekto, dizainerio ir statybininko gabumais, nepaprastai talentingai vykdė ir pastoracinę veiklą. Kiekvieną darbą darė su begaline meile ir nuoširdumu. Parapijos žmonės gerbė, brangino ir mylėjo kunigą už jo kuklumą ir santūrumą, jautrumą ir paprastumą, darbštumą ir sąžiningumą. Tikintieji mėgo ir jo šiltą žemaitišką humorą.

Šv. Kazimiero parapijos bendruomenė ir kiti, turėję laimės pažinti kleboną, dėkingi Dievui už tokį atsidavusį ir uolų Viešpaties vynuogyno darbininką ir apgailestauja, kad liko neužbaigti suplanuoti darbai. Žodžiais neišsakoma padėka veržiasi iš mūsų širdžių. Tegul Jus, kunige, visada lydi žmonių meilė ir palaikymas, o Gerasis Dievas ir toliau laimina Jūsų gerus darbus.

 Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos tikintieji
Jurgos GUDŽIŪNIENĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija