2010 m. rugpjūčio 18 d.
Nr. 59
(1844)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Tarp pušų ir akacijų

Benjaminas ŽULYS

Groja ir dainuoja aktorius
Gediminas Storpirštis

Kulautuva, įsikūrusi ant Nemuno kranto vaizdingoje vietoje, tarp pušų, nuo seno žinoma ir mėgiama poilsiautojų. Čia vyksta įvairūs masiniai renginiai – rajono dainų, šokių  šventės, festivaliai. Neseniai Kulautuvoje įvyko dešimtasis dainuojamosios poezijos festivalis „Akacijų alėja“. Į renginį žmonės vyko Žemaičių autostrada arba plaukė laivu nuo Kauno senamiesčio krantinės iki pat kurorto.


Pleneras dailininkei atminti

Bronius VERTELKA

Tapytojų plenero dalyviai (iš kairės):
Rasa Čypaitė, Renė Sriubiškienė,
Aleksandras Spundzevičius, Kęstutis
Preidžius ir Laimutė Širvydienė

Rokiškio krašto muziejuje vyko respublikinis tapytojų pleneras, skirtas garsios menininkės  Monikos Bičiūnienės 100-mečiui. Plenere dalyvavo šeši tapytojai: vilnietės Danguolė Raudonikienė ir Laimutė Širvydienė, kupiškietė Renė Sriubiškienė, biržietis Kęstutis Preidžius, rokiškiečiai Aleksandras Spundzevičius ir Rasa Čypaitė. Be to, D. Raudonikienė atsivežė anūką Marių, gyvenantį Norvegijoje. Jis buvo kaip plenero mokinys, dirbo su senele ir tapė.


Pasaulio anykštėnams vėl vadovaus mokslininkas

Vytautas Bagdonas

Pasaulio anykštėnams
ir toliau vadovauti patikėta
prof., hab. dr. Antanui
Tylai (dešinėje). Greta –
prof. Algirdas Avižienis
Autoriaus nuotrauka

Nuo 1992-ųjų metų veikiančiai Pasaulio anykštėnų bendrijai sėkmingai vadovauja žinomas šalyje mokslininkas prof., hab. dr. Antanas Tyla. Jis ir toliau vadovaus šiai nevyriausybinei organizacijai, vienijančiai visame pasaulyje gyvenančius anykštėnus – taip nusprendė susirinkę į tradicinę miesto šventę ir pasaulio anykštėnų VI suvažiavimą „Su Šventąja širdy“ Bendrijos nariai, vienbalsiai palaikę kraštiečio istoriko kandidatūrą.


Svečiuose poetas ir kunigas

Reda Kiselytė,

Rokiškio „Romuvos“ gimnazijos bibliotekos vedėja

Kun. Justas Jasėnas
Petro IVANOVO nuotrauka

Rokiškio „Romuvos“ gimnazijos skaitykloje įvyko literatūrinė valanda su poetu kunigu Justu Jasėnu. Šioje gimnazijoje kunigas vieši jau ne pirmą kartą. Šį kartą Zarasų bažnyčios vikaras „Romuvos“ gimnazijos moksleiviams ir mokytojams skaitė poetės kraštietės Elenos Mezginaitės eilėraščius, ištraukas iš Unės Babickaitės-Graičiūnienės knygos „Atsiminimai, dienoraščiai, laiškai“ ir eilėraščius iš savo poezijos knygos „Užmigdykite mus Ežeruos“. Renginyje gimnazistas Lukas Audickas skaitė kun. J. Jasėno eiles, pagal autoriaus tekstus dainavo ir grojo muzikos mokytojas Egidijus Kundrotas, svečią sveikino gimnazijos direktorius Gediminas Matiekus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija