2010 m. rugpjūčio 20 d.
Nr. 60
(1845)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Bažnyčios gynėjo šarvus užsidėjus

Šiais dvasiniai šurmuliuojančiais laikais Lietuvos Katalikų Bažnyčios hierarchai parapijose vis dar nesubūrė nei po tris asmenis į „Bažnyčiai ginti komitetus“, todėl Bažnyčios šmeižėjai įvairiuose frontuose turi laisvas rankas. Tokie komitetai savaime skleistų krikščioniško pilietiškumo idėjas. Jei egzistuotų platus puolimams atremti tinklas, prezidento A. M. Brazausko laidotuvių režisieriai nebūtų drįsę laužtis į Arkikatedrą, o tam nepavykus – apmėtyti Bažnyčią melo dumblu. Dabar Bažnyčia neturi gynybos tvirtovių. Tad tenka gynėjo šarvais apsišarvuoti Bažnyčios gynėjams partizanams.


Laisvės kovotojai – už istorinį teisingumą ir Lietuvos ateitį

Rugpjūčio 7 dieną Ariogaloje vykusiame Lietuvos partizanų, laisvės kovų dalyvių,  politinių kalinių ir tremtinių sąskrydyje „Su Lietuva širdy“ buvo priimtos dvi rezoliucijos – „Dėl padėties valstybėje“ ir „Dėl Liustracijos ir komunistinių režimų nusikaltimų vertinimo“.

Rezoliucijoje „Dėl padėties valstybėje“, be kita ko, sakoma, kad stiprėja viltis, jog ekonominis sunkmetis Lietuvoje baigiasi. Tą patvirtina naujausios žinios iš Statistikos departamento ir Vyriausybės. Tai leidžia mažinti valstybės skolą, o dalį sutaupytų skolos aptarnavimo išlaidų nukreipti gyventojų socialinės apsaugos gerinimui. Sąskrydžio dalyviai tikisi, kad jau šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje Vyriausybė ras galimybių pradėti didinti sunkmečiu sumažintas pensijas.


Grožio konkursai

Varžybos, kas greičiau nubėgs ar nuplauks, toliau nušoks ar numes, daugiau pakels ar dar ką geriau padarys, turi prasmę, nes yra nukreiptos į fizinį tobulėjimą. Tačiau panelių ar ponių varžybos dėl išvaizdos, grožio konkursais vadinamos, prilygsta kvailiojimui. Iš tikrųjų žmogaus išviršinė išvaizda neatspindi jo tikrojo grožio – tikrasis grožis yra žmogaus viduje.


Pažadėjai – patiešijai

Nevykdei – negriešinai... Juk pažadai tie – niekis, jų nereiks tesėti! Taip ir su pažadais kovoti su korupcija bei kontrabanda. Taip ir su praūžusio per Lietuva škvalo pasekmių likvidavimu...

Į įvykio vietas neskuba draudimo atstovai žalos įvertinti, jau nekalbant apie išmokas, o ką jau kalbėti apie valstybinę pagalbą? Finansų ministrė, nūnai einanti premjero pareigas, labai nedviprasmiškai pareiškė, kad ekstremaliems atvejams biudžete – katino ašaros!


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija