2010 m. rugpjūčio 20 d.
Nr. 60
(1845)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Nuoširdžiai atsisveikinta per Žolinę

Atsisveikinimui – bendra nuotrauka

Pastoracinė taryba dėkoja
kunigui Stasiui Toleikiui

Bažnyčia sausakimša šilališkių bei svečių

Į šventę atvyko ir šilališkiai skautai

Rugpjūčio 15-osios sekmadienis Šilalės parapijos tikintiesiems buvo kiek neįprastas. Tą dieną Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyko Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų iškilmė ir kartu buvo atsisveikinta su šešerius metus šioje parapijoje dirbusiu klebonu dekanu kunigu Stasiu Toleikiu. Šiuo metu kunigas jau dirba kitoje parapijoje.

Šilališkiai labai gerbė ir mylėjo šį dar jauną kunigą. Mylėjo už jo paprastumą, nuoširdumą, gerą šypseną bei padrąsinimą, o jo homilijas mėgo ir jauni, ir pagyvenę. Kun. S. Toleikis labai gražiai bendravo su jaunimu. Šilališkiai skautai ir ateitininkai buvo jo dešinioji ranka. Tiksliau, jis buvo visiems reikalingas. Jo laukė ligoniai, mokyklos – netgi policijai prireikdavo jo pagalbos. O energingas, optimistiškai nusiteikęs kunigas visur suspėdavo.

Didžiausias kun. S. Toleikio palikimas Šilalės parapijai – iš pagrindų renovuoti Šilalės parapijos namai, kuriuose pakanka vietos įvairiai katalikiškai veiklai. Ypač šiuos namus pamėgo jaunimas. Nemažai atlikta ir kitų darbų: beveik užbaigta Šilalės „Caritas“ namelio renovacija, šventoriuje įstatyti nauji metaliniai vartai.

Tačiau didžiausią dėmesį kun. S. Toleikis skyrė maldai, šv. Mišių aukai, kantriai kviesdamas tikinčiuosius, o ypač jaunimą, aktyviai dalyvauti šv. Mišiose, burtis į jaunimo organizacijas ir pan.

Kaip niekada gausiai susirinkę į Žolinės iškilmę šilališkiai nuoširdžiai atsisveikino su savo buvusiu kunigu. Bet tegul apie tai pasakoja Pranciškaus Žukausko nuotraukos.

Šilalės parapijos tikintieji

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija