2010 m. rugpjūčio 27 d.
Nr. 62
(1847)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Gyvojo Rožinio kongresas

Kun. Remigijus Kavaliauskas,

Panevėžio vyskupijos Gyvojo Rožinio dvasios vadas

Gyvojo Rožinio draugijos kongreso
dalyvių eisena Kupiškyje į Kupos slėnį

Kupiškio dekanas kun. Rimantas
Gudelis ir vysk. Jonas
Kauneckas sodina ąžuoliuką

Šv. Mišių aukai vadovavo Panevėžio
vyskupas Jonas Kauneckas

Atsikūrus Gyvojo Rožinio (GR) draugijai Panevėžio vyskupijoje, jau šeštus metus iš eilės renkamės į kongresą – suvažiavimą. Šiemet mus maloniai priėmė Kupiškio parapija. Kongresas „Esate pašaukti laisvei“ buvo skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečiui.

GR draugijos narių yra daugelyje Lietuvos parapijų. Tam, kad draugija būtų gyvybinga, atliktų jai skirtą misiją, reikia iš naujo peržiūrėti įstatus, aptarti tikinčiam žmogui iškylančius klausimus, paskirti tinkamus žmones. Tą Panevėžio vykupijoje padarėme prieš šešerius metus. Kasmet rinkdamiesi į GR kongresą vis kitame dekanato centre pasitikriname, kiek mūsų yra, liudijame savo maldos gyvenimą garsia giesme, karšta malda, aktyviu sakramentiniu gyvenimu. Turime 7200 GR narių (vien Panevėžyje 1700) ir siekiame, kad nė viena parapija neliktų be GR draugijos būrelio. Svarbiausia, turime šaunią, nepailstamą ir pilną idėjų GR vadovę Nijolę Gylienę.

Rugpjūčio 8 dieną iš visų vyskupijos dekanatų, parapijų bei svečių iš kitų vyskupijų gausus būrys GR draugijos narių sugužėjo į Kupiškio šventovę. Renginys prasidėjo Švč. Sakramento išstatymu adoracijai. Po to ėjome aplink bažnyčią kalbėdami rožinį, apmąstydami rožinio slėpinius prie lauke paruoštų altorėlių. Mąstymų tekstus paruošė ir skaitė klierikas Ernestas Želvys, šv. Mišias aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, kun. Remigijus Kavaliauskas ir Kaišiadorių vyskupijos GR dvasios vadas kun. Marius Talutis. Po Mišių vyko konferencija tema „Jūs esate gavę ne vergystės dvasią“, kurią vedė kun. R. Kavaliauskas. Pabaigoje pasveikinome ganytoją 10-ųjų konsekravimo metinių proga. Išėję iš bažnyčios sodinome atminimo ąžuolą ir procesija ėjome giedodami per miestą į Kupos slėnį, kur vyko agapė. Mus linksmino Salamiesčio muzikantai.

Dalyvių užsiregistravo per 700, dar pridėjus vietinius parapijiečius tikrai buvo apie 1000 maldininkų. Buvo nuolatinių svečių iš kitų vyskupijų: Vilniaus, Kauno, Kaišiadorių, Šiaulių. Visiems dėkojame už dalyvavimą ir bendrą maldą.

Dėkojame Kupiškio dekanui kun. Rimantui Gudeliui, Kupiškio dekanato GR draugijos vadovei Aldonai Ramanauskienei ir kitiems, prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

Kupiškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija