2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Vasaros palydų šventė

Jonas PETRONIS

Kalba bendruomenės pirmininkė
Regina Macijauskienė

Šventės dalyvius linksmino
Suvieko kaimo kapela

Prie meistro Vyganto Jazersko
susirinko daug šventės dalyvių

Jaunimo grupės „Mindrauja“ nariai

Puodų žiedimo varžybų dalyvė sadūniškė
Rasa Maskoliūnienė su savo dirbiniu

Marija Kuzmaitė iš Katmonių
su savo darbeliu
Autoriaus nuotraukos

Dusetų seniūnijos Sadūnų kaimą garsina kaimo kapela, kuriai vadovauja Ramūnas Lisinskas. Sadūnų kultūros namai kartu su kaimo bendruomene surengė  gražią šventę „Buvo vasara, buvo ir baigės...“ Sadūnai negali būti be muzikos ir dainos. Tą vakarą kultūros namų lauko aikštėje skambėję polkos ir valsai toli vilnijo paskutiniais vasaros atodūsiais kvėpuojančiais kaimo laukais ir kloniais.  Į svečius pas sadūniečiaus atvyko kaimynai iš Utenos rajono Daugailių seniūnijos. Kaimo kapela „Indraja“ Sadūnuose – dažni svečiai. „Indrają“ scenoje pakeitė Zarasų kultūros centro postfolkloro grupė „Mindrauja“  (vadovė Augustė Gaidytė).

Šventės dalyvius pasveikino vietos veiklos grupės atstovai Arvydas Veikša ir Jūratė Buičenkienė. Sadūnų bendruomenė – dar jauna, tačiau vis aktyviau reiškiasi, įgyvendina įvairius projektus, kurie kaimo gyvenimą daro prasmingesnį, turiningesnį ir gražesnį. Šventės dalyvius sveikindamas rajono savivaldybės tarybos narys Rimvydas Podolskis džiaugėsi, kad kaimo žmonės rengia bendras šventes, daina, muzika ir gerais darbais garsina savo kraštą.  Daug šiltų padėkos žodžių bendruomenės žmonėms, rėmėjams pasakė  Sadūnų bendruomenės vadovė Regina Macijauskienė.   

Šventės dalyvius rengėjai pradžiugino ir  įdomiomis  atrakcijomis. Virš Sadūnų skraidė Zarasų oreivių klubo parasparniai, pasirodė Sadūnų jaunieji baikeriai. O ypač sadūniškius ir jų svečius nudžiugino puodų žiedimo varžybos. Jos sutraukė ne tik žiūrovus – panoro dalyvauti ir nemažai dalyvių. Visi norėjo įsitikinti, kad ne tik šventieji puodus lipdo. Varžybų dalyvių darbus vertino Liaudies buities muziejaus meistras Vygantas Jazerskas ir Inga Samoškienė. Prieš keletą metų jie mokė Zarasų bedarbius šio mato ir susidraugavo su garsiąja kaimo kapela. Dabar jie atvyko įvertinti sadūniškių darbų. Prie meistro Vyganto Jazersko susirinko daug šventės dalyvių. Pirmoji į varžybų dalyvių sąrašą įsirašė sadūniškė Rasa Maskoliūnienė. Ir dalyvė, ir žiūrovai greitai įsitikino, kad tik patyrusio meistro rankose molis noriai paklūsta fantazijoms, o nepatyrusiojo – jis labai kaprizingas ir nepaklusnus...

Varžybų dalyvių darbelius įvertinusi Liaudies buities muziejaus meistrė Inga Samoškienė džiaugėsi, kad visi labai stengėsi įgyvendinti savo fantazijas, o kad ne visiems tai pavyko, neverta nusiminti – puodus žiesti reikia daug įgūdžių ir darbo.

Paskui įsiliepsnojus šventės laužui dalyvius linksmino Suvieko kaimo kapela, o šventę vainikavo kaimo kapelos „Sadūnai“ pasirodymas ir diskoteka.

Zarasų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija