2010 m. rugsėjo 10 d.
Nr. 66
(1851)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Viešpats nori perstatyti Bažnyčią

Laima Zimkienė

Motinėlė Nadina Braun
visus džiugino savo šypsena

Rugpjūčio 22 dieną Šiaulių Šv. Ignaco bažnyčioje įvyko susitikimas su „Avinėlio užtarėjų“ bendruomenės įkūrėja motinėle Nadina Braun (Nadine Brown), atvykusia iš Omahos (JAV).

Motinėlė Nadina Lietuvoje lankėsi pirmą kartą. Viešnagės Lietuvoje metu bendruomenės įkūrėja susitiko su „Avinėlio užtarėjų draugų“, pasauliečių maldos grupėmis, Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu, Kauno arkivyskupu Sigitu Tamkevičiumi, Apaštaliniu nuncijumi Luigi Bonazzi, svečiavosi Marijos radijuje.


Tikybos mokytojų konferencija

Elena Gvazdaitienė,

Vilkaviškio vyskupijos Katechetikos centro metodininkė

Vilkaviškio vyskupijos tikybos
mokytojai šv. Mišiose Aukštosios
Panemunės Švč. Mergelės
Marijos Vardo bažnyčioje

Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojai kasmet renkasi į tradicine tapusią rudens konferenciją, kurią organizuoja vyskupijos Katechetikos centras su dekanatų metodinių centrų vadovais. Šiais metais konferencija vyko rugpjūčio 27 dieną Aleksoto dekanate, Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijoje.

Susitikimą pradėjome šv. Mišiomis, kurias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila su dideliu būriu kunigų. Pamokslą pasakė Ūdrijos parapijos klebonas kun. Arūnas Simonavičius. Pamokslo metu buvo kalbama, kad tikybos mokytojas yra tikintis žmogus ir stiprybės pirmiausia turi semtis maldoje.


Atlaidai baigiantis vasarai

Jaunosios Šlienavos parapijos
adoruotojos procesijoje

Jau baigiantis vasarai Šlienavos parapijoje (Kauno r., Vilkaviškio vyskupija) buvo švenčiami paskutiniai vasaros atlaidai – Šv. Baltramiejus. Vasaros pradžioje, birželio mėnesį, vyko Aplankymo atlaidai, ryškiai įėję į parapijos istoriją ir imantys pavadinimą nuo bažnyčios pavadinimo – Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elžbietą. Ir štai paskutinįjį rugpjūčio sekmadienį šventiškai papuoštoje bažnyčioje buvo švenčiami Šv. Baltramiejaus atlaidai. Procesija aplink bažnyčią ir Švč. Sakramento garbinimu prasidėjusi šventė buvo tęsiama klebono kan. Vytauto Vaičiūno ir svečio kunigo Alfonso Bulotos koncelebruojamomis šv. Mišiomis. Pamokslą sakęs svečias kunigas kalbėjo apie prasidedančius mokslo metus, mokytojų atsakomybę prieš tautą ir jaunąją kartą. Pamokslininkas priminė kankininkišką šv. Baltramiejaus gyvenimą, jo dorybes, vedusias prie Dievo. Giedojo parapijos choras ir ne kartą į atlaidų šventę atvykstančio vadovo Prano Jurkonio naujas choras „Žiburiai“. Po šv. Mišių vykusiame šiltame susitikime pas parapijos vadovą ir jį globojančią Beliauskų šeimą svečiai ir parapijiečiai gražiai bendravo, „Žiburių“ choras  padainavo lietuviškų dainų, o klebonas deklamavo mėgiamus eilėraščius. Parapijos namų salėje, papuoštoje Antano Sadecko fotonuotraukomis iš lietuvių tremčių vietų Sibire, apie kelionę po Sibiro tremčių vietas pasakojo keliautojas Gintautas Alekna, demonstruodamas nuotraukas iš varginančių kelionių po tremtinių gyventas vietas ir pasakodamas apie dabartinės Rusijos valdžios sunkiai besikeičiantį požiūrį į kitataučius. Daugelis jau yra patyrę, kad pas Šlienavos kleboną kan. Vytautą Vaičiūną viešnagė niekada neprailgsta.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija