2010 m. rugsėjo 24 d.
Nr. 70
(1855)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Popiežius dėkojo už nuoširdų priėmimą

Jos Didenybę Karalienę Elžbietą
ir popiežių Benediktą XVI Škotijos
sostinėje Glazge sveikina vaikai

Vėlų sekmadienio vakarą (apie 22 val. Romos laiku) popiežiaus lėktuvas iš Birmingemo parskrido į Romos Kempino oro uostą, o dar po pusvalandžio Šventasis Tėvas jau buvo savo vasaros rezidencijoje Kastelgandolfo rūmuose.

Išlydėti vizitą baigiančio popiežiaus į Birmingemo oro uostą atvyko Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Kameronas. „Atsisveikinimo ceremonija užbaigia nepaprastas keturias dienas, sujudinusias visą mūsų šalį, – sakė premjeras. – Šio tikrai istorinio vizito metu Jūs, Šventasis Tėve, kalbėjote šešiems milijonams katalikų, bet jūsų žodžių klausėsi šešiasdešimties milijonų tauta ir milijonai žmonių visame pasaulyje. Jūs paskelbėte žinią, skirtą ne tik katalikams, bet mums visiems – kiekvienam tikinčiam ir netikinčiam žmogui. Tai iššūkis mums visiems, kviečiamiems klausyti savo sąžinės balso, kalbėti ne tik apie savo teises, bet ir apie atsakomybę, ne apie tai, ką galime sau nuveikti, bet apie tai, ką galime padaryti kitiems.“

Šventasis Tėvas trumpoje atsisveikinimo kalboje dar kartą padėkojo Jos Didenybei Karalienei, išlydėti atvykusiam premjerui, visai vyriausybei ir visiems Jungtinės Karalystės gyventojams už nuoširdų priėmimą, už didelį triūsą pasirengiant vizitui ir už nepaprastą svetingumą, paliudytą jam kiekvieną vizito dieną. Ypač Popiežius dėkojo už jam suteiktą galimybę parlamente prabilti į visus britų visuomenės narius. Popiežius nuoširdžiai dėkojo Kenterberio arkivyskupui Rovanui Viljamsui už nuoširdų priėmimą ir bendrą maldą Vestminsterio abatijoje. „Mano kelionė pirmiausia buvo skirta katalikams. Ypač džiugus išgyvenimas buvo didžiojo anglų tautos sūnaus kardinolo Niumeno beatifikacija. Atsisveikinant leiskite man dar kartą palinkėti Didžiajai Britanijai taikos ir gerovės“, – sakė Šventasis Tėvas.

Plačiau apie Popiežiaus vizitą į Jungtinę Karalystę priede

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija