2010 m. rugsėjo 24 d.
Nr. 70
(1855)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Atsispirkime „kultūringo“ ir „saikingo“ alkoholio vartojimo pagundai

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkei I. Degutienei

Lietuvos Respublikos  Ministrui Pirmininkui A. Kubiliui

Alkoholio vartojimo augimas ir su tuo susijusios problemos nėra naujiena Lietuvos visuomenėje. Kasdien susiduriame su tūkstančiais tragiškų alkoholio sulaužytų likimų, suluošintų gyvenimų, įvykių. Pateikiami statistiniai gyventojų grynojo alkoholio vartojimo duomenys, sparčiai gausėjantys alkoholio prekybos taškai, kurie savo tinklais ketina apraizgyti ir poilsiui bei turizmui, žmonių sveikatingumui bei šeimų rekreacijai skirtas viešąsias erdves, verčia dar kartą pamąstyti šia tema.


Rusų kalba leidžiami leidiniai – Lietuvos draugai, konkurentai ar oponentai?

Gintaras Visockas

Pasaulinės rusų spaudos
asociacijos emblema
Autoriaus nuotrauka

Rugsėjo 13–14 dienomis Vilniuje vyko Pasaulinės rusų spaudos asociacijos (PRSA) posėdis, į kurį susirinko rusakalbės žiniasklaidos vadovai ir vyriausieji redaktoriai iš daugiau nei 20-ies šalių. Mums, lietuviams, žinoma, pirmiausiai rūpi, ar didėja rusų kalba leidžiamos žiniasklaidos įtaka Baltijos šalyse ir kokia iš tiesų toji įtaka. Sakykim, kaip derėtų traktuoti Lietuvoje rusų kalba leidžiamus populiarius savaitraščius – kaip draugus ar kaip oponentus?


Praeities ir dabarties aidai

Giedrius Grabauskas -Karoblis

Rugsėjo 10 dieną prasidėjusi Seimo rudens sesija gali būti karšta ir skandalinga. Joje bus svarstoma daug įstatymų projektų, dėl kurių priėmimo virs atkakli kova, nes valdančoji dauguma labai trapi – turi vos vieno balso persvarą. Jau sesijos pradžioje paskelbta, kad į vieną frakciją susijungė Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo frakcija. Šios naujos frakcijos seniūnu išrinktas Algis Čaplikas. Parlamentinė opozicija po ilgo delsimo išsirinko naują lyderį – juo tapo socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius. Seime pastaruoju metu regimas vis glaudesnis įvairioms frakcijoms priklausančių reakcingų ir korumpuotų Seimo narių bendradarbiavimas. Pažangių permainų baimė akivaizdi – jei prasidėtų esminiai korupcijos tyrimai, teisiamųjų suole atsidurtų mažiausiai keliolika Seimo narių, jų bendrininkai iš įvairių ministerijų bei kitų valstybės žinybų, grėsmė iškiltų ir kai kuriems koncernams, jau daugelį metų pervedantiems didžiules sumas kai kurioms partijoms ir politikams. Dalis tų pinigų eina neoficialiu keliu – į partijų „juodąsias kasas“. Šie įtakingi koncernai yra susiję su KGB struktūromis ir organizuoja įvairias šmeižto kampanijas prieš pažangius politikus, visuomenės veikėjus bei žurnalistus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija