2010 m. spalio 1 d.
Nr. 71
(1856)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Popiežius britų vyskupams apie sielovados prioritetus

Mindaugas BUIKA

Šventasis Tėvas bendrauja su Didžiosios
Britanijos seminaristais

Naujoji evangelizacija

Svarbiu ir tarsi popiežiaus Benedikto XVI vizitą į Didžiąją Britaniją apibendrinančiu įvykiu tapo jo susitikimas su šalies katalikų vyskupais. Šventasis Tėvas su ganytojais susitiko rugsėjo 19 dieną, netrukus po Birmingeme vadovautos kardinolo Džono Henrio Niumeno beatifikacijos, katalikiškoje Oskoto kolegijos koplyčioje. Ši vieta – simbolinė, nes kaip tik čia pirmą kartą rinkosi 1850 metais po kelių Reformacijos persekiojimo ir draudimo šimtmečių popiežiaus Pijaus IX atkurta Anglijos katalikų hierarchija. Istorinėje asamblėjoje dalyvavo ir į katalikybę atsivertęs, o dabar palaimintuoju paskelbtas kardinolas Dž. Niumenas, kalbėjęs apie naująjį pavasarį atsikūrusioje britų katalikų bendruomenėje.


Ganytojiškas vertinimas ir paskatos

Mindaugas BUIKA

Kardinolas Keitas O’Brajenas

Padėka Popiežiui ir vizito rengėjams

 Popiežiaus Benedikto XVI sėkmingą vizitą į Didžiąją Britaniją šalies vyskupai įvertino dar Šventajam Tėvui būnant jų tėvynėje ir padėkojo už vietinės Katalikų Bažnyčios gyvenimo žadinimą ir senųjų krikščioniškų šaknų gaivinimą. Paskutiniame Popiežiaus susitikime su Jungtinės Karalystės katalikų ganytojais Birmingeme rugsėjo 19 dieną kalbėjęs Škotijos vyskupų konferencijos pirmininkas, Edinburgo arkivyskupas kardinolas Keitas O’Brajenas priminė, kad Šventojo Tėvo atvykimas simboliškai sutapo su IV amžiuje gyvenusio škotų tautos apaštalo šv. Niniano liturgine švente.


Neišnėrusi iš Dievo meilės gelmės

Kun. Vytenis Vaškelis

Kas gi tu esi, šv. Teresėle, kad tau reiškiama pagarba jau seniai peržengė Katalikų Bažnyčios „teritoriją“? Pasak teologo, žinomo biografinių knygų autoriaus Kristiano Feldmano (Christian Feldmann), tavimi žavisi ne tik įvairūs religijų bei kultūros pasaulio asmenys, bet tave teigiamai vertina kai kurie ateistai monarchistai, o antai Kaire musulmonai (!), norėdami tave pagerbti, pastatė net katalikišką baziliką.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija