2010 m. spalio 1 d.
Nr. 71
(1856)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Iš kalbos maža naudos

Pastaruoju metu daug kalbama ir rašoma apie Lietuvoje įsigalėjusią oligarchiją ir korupciją. Deja, to maža. Pasigendama aktyvios veiklos ir nepakantumo šiam blogiui. Labai esame nustebę pagrindinio miesto laikraščio pozicija šiuo klausimu. Jei anksčiau šis laikraštis buvo labai principingas, drąsiai keldavo negeroves, tai pastaruoju metu to nėra. Mieste vyksta įvairūs negeri dalykai, apie kuriuos „Kauno diena“ niekada nerašo ir skaitytojų nuomonės nespausdina.

Pirmiausia nuo viešumos apsidraudusios žymios miesto valgyklos, kurios brangiai imdamos dažnai lankytojams pateikia prastos kokybės maistą. Taip pat ir prekybos centrai, įvairūs gatvių prekeiviai. Nusiuntus „Kauno dienai“ rašinį apie jų apgaulę ir sukčiavimus, tokie laiškai dingsta lyg į vandenį – jokių rezultatų.

Tenka daryti išvadą, kad „Kauno diena“ nutyli visas minimas blogybes, siekdama sau naudos. Tikriausiai jos žurnalistai valgyklose ir parduotuvėse maloniai vaišinami ir apdovanojami. Ir jei šios mūsų išvados teisingos, vadinasi, „Kauno dienos“ darbuotojai piktnaudžiauja tarnybine padėtimi. Apie kokią kovą su korupcija tada galima kalbėti, jei žurnalistai, kurie turėtų būti priešakinėse kovos gretose, patys nutyli šias blogybes? Jei taip bus, visi rašymai ir kalbos, skatinančios kovoti su oligarchų klanu, bus bevaisės. Lietuva liks korumpuota oligarchine valstybe.

„XXI amžius“ yra vienintelis, drąsiai kovojantis su negerovėmis, todėl ir kreipiamės į Jus, kad iškeltumėte viešumon tuos, kurie jas padeda dangstyti. Nes šiuo metu žmonėms, susidūrusiems su suktybėmis, nėra kam pasiskųsti, ir dėl to mūsų mieste klesti visokie klanai.

L. Kučinskienė, G. Maleckytė

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija