2010 m. spalio 1 d.
Nr. 71
(1856)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Atsiliepkite atpažinusieji

Žinomas Lietuvos kolekcininkas, kelių tūkstančių knygų ir atvirukų, brošiūrų ir rinkinių sudarytojas, Kauno kolegijos dėstytojas Ričardas Venckus neseniai dalį savo sukauptų retų knygų padovanojo miesto bibliotekoms. Prižiūrėti tokias gausias kolekcijas, jas tvarkyti, klasifikuoti reikia daug laiko, kantrybės, nuovokos, kitų tik kolekcininkams suvokiamų savybių.

Ir štai kartą tvarkydamas savo archyvą Ričardas aptiko įdomią nuotrauką, tikriausiai darytą dar prieškario Lietuvoje. Matyt, kad šis baltais rūbeliais aprengtų vaikučių pulkas su žvakėmis rankose yra pasiruošę priimti Pirmąją Komuniją ar jau po iškilmės. Priekyje sėdi du ar trys kunigai. Deja, fotografijos autorius nepasirašė po nuotrauka, nežinia kada ir kur ji daryta. Nežinia, koks tai pastatas, prie kurio nusifotografavo vaikai su kunigais.

Kolekcininkas R.Venckus kreipiasi į „XXI amžiaus“ skaitytojus – gal kas nors po daugelio metų atpažino save šioje nuotraukoje ir gali papasakoti apie tų dienų įvykius. Įdomu, kas tie kunigai, kokie jų likimai. O ir kas tie berniukai ir mergaitės – šiandien tikriausiai jau garbaus amžiaus žmonės... Laukiame atsiliepimų.

Benjaminas ŽULYS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija