2010 m. spalio 29 d.
Nr. 79
(1864)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Anykščių angelai

„Malda“. A. Vasiliauskaitė

Visuomenės ir kultūros veikėja Beatričė Kleizaitė-Vasaris savo sukauptą įstabią angelų kolekciją padovanojo Anykščiams. Savivaldybės lėšomis suremontuotose patalpose, šalia Sakralinio meno centro, įsikūrė pirmasis Lietuvoje angelų muziejus. Turtingoje Beatričės kolekcijoje yra profesionalių menininkų Leonardo, Simo ir Tado Gutauskų, Marijaus Piekuro, Rimo Zigmo Bičiūno, Juditos Židžiūnienės, Telesforo Valiaus, Aloyzo Stasiulevičiaus, Leonardo Striogos ir kitų kūriniai, tautodailininkų L. Ivaškevičiaus, V. Liatuko, A. Petrulio, A. Linčiūtės rankomis ir širdimi sukurti angelai.

Suradę savo naujuosius namus angelai pradėjo savęs link traukti Anykštijos ir Lietuvos žmones. Sakrali angelų muziejaus rimtis, šviesi ir skaidri, šilta ir geros dvasios kupina aura ramina, guodžia, šildo ir viltingai glaudžia kiekvieną lankytoją. Dažnas atneša ir dovaną – angelą, savo paties sukurtą ar tiesiog įsigytą iš dailininko ar dievdirbio. Kaupiasi dovanotų angelų kolekcija. Naujai ekspozicijai patalpos jau yra, nes anykštėnai ir tikėjosi, kad į muziejų suskris dovanoti angelai iš visos Lietuvos.

Altruistiškam poelgiui – padovanoti savo sukurtą angelą Anykščių muziejui – kviečiame visus Lietuvos profesionalius menininkus ir tautodailininkus, kultūros ir meno institucijas.

Anykščių angelų muziejus kviečia atvykti, patirti šviesaus atradimo džiaugsmą ir įsitikinti, jog Jūsų angelas šiame dvasingame, gerąją žinią skelbiančiame, raminančiame, guodžiančiame ir sėkmės bei vilties linkinčiame angelų chore jausis tikrai puikiai. O, svarbiausia, jis stebins, globos, guos ir viltingos ateities linkės visiems, kurie žvelgs į jo veidą. Kurkime didžiausią angelų muziejų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje visi  kartu. Išgirskite Anykščių angelų kvietimą burtis. Viltingai tikėdami Lietuvos menininkų palankumu ir supratimu, muziejininkų vardu iš širdies dėkojame. Ir tegu Jus saugo, globoja ir gyvenimo kely lydi angelai.

Angelų muziejaus darbuotojai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija