2010 m. lapkričio 5 d.
Nr. 80
(1865)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendraudama suranda knygos mylėtojus

Bronius VERTELKA

Raseinių rajono savivaldybės
viešosios bibliotekos Katauskių
filialo vyr. bibliotekininkė
Danutė Enuksonienė

Raseinių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Katauskių filialo fonduose yra maždaug 7000 knygų ir 200 skaitytojų. Bibliotekininkė Danutė Enuksonienė turi visų skaitytojų nuotraukas. Moteris daug laiko praleidžia su fotoaparatu rankoje, fotografuoja gamtą. Nors apie Katauskius netrūksta vaizdingų vietų, bet išsirinko vieną nuostabų beržą, kurį įamžina visais metų laikais. Labiausiai pavykusias nuotraukas įdeda į stendą.

„Jeigu vien dėl pinigų sėdėčiau, būtų man ilga darbo diena. Jeigu susidaro skaitytojų eilutė, vadinasi, esu kažko verta“, – sakė D. Enuksonienė.

Vyriausiajai bibliotekos skaitytojai – 83 metai. Garbaus amžiaus sulaukusios moterys – geriausios skaitytojos. Jos atneša į biblioteką perskaitytus laikraščius bei žurnalus, ateina pasiguosti ar pasitarti. Taip bendraudama Danutė suranda tikruosius knygos mylėtojus.

D. Enuksonienė yra Katauskių bendruomenės tarybos narė, atsakinga už bendruomenės laikraščio „Žvilgsnis“ leidimą. Danutė gyvena Gapšiuose. Bogušiškių kaime, penki kilometrai nuo Katauskių, ji atidarė kilnojamąją bibliotekėlę, kuri turi 21 skaitytoją.

Skurdžios Katauskių bibliotekos patalpos – vos vienas kampelis ir jokių pagalbinių patalpų. Renginiams tenka panaudoti fojė, kurioje stovi senovinė krosnis. Su dideliais vargais išsikovojo prieškambarį – ten dabar rengia parodas. Bibliotekoje buvo surengti susitikimai su aktore Doloresa Kazragyte, Raseinių krašto poete Irena Putvinskaite.

 Bibliotekoje pasirūpinta ir mažaisiais skaitytojais – jie turi kuo pažaisti. Parengė vaikams stendą „Myliu“, kuriame buvo eksponuojamos gyvūnėlių nuotraukos, rengia vaikų kūrybos parodėles.

Katauskiai, Raseinių rajonas
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija