2010 m. lapkričio 10 d.
Nr. 81
(1866)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Išgirsti lig šiolei nustumtųjų į užribį balsus

Algimantas Zolubas

Visos save gerbiančios valstybės turi savo himną, vėliavą, o karališkos kilmės valstybės, kokia yra ir Lietuva, turi herbą. Ir ne tik valstybių sostinėse, bet ir miestuose, miesteliuose ir kaimuose šie simboliai demonstruojami, gerbiami.

Lietuvos sostinėje Vilniuje vėliava plevėsuoja Gedimino pilies bokšte, himnas ir jo kūrėjas Lietuvos patriotų rūpesčiu rado vietą v. Kudirkos aikštėje, o štai Vytis iki šiol, išskyrus atvaizdą istorinėje vėliavoje, tinkamai nepagerbtas. Vytis – raitelis su kalaviju – vaizdžiai išreiškia valstybės gintį, mobilizuoja ir skatina jos piliečius (pilėnus) kovai su priešu. Minimi simboliai sovietinės okupacijos metais buvo visiškai paniekinti, jų viešinimas prilygo kryžiaus rodymui velniui.


Pagiriamasis žodis Gruzijos slaptosioms tarnyboms

Gintaras Visockas

Gruzijos slaptųjų tarnybų emblema

Šiomis dienomis spaudoje apstu pranešimų apie paaštrėjusius Rusijos ir Gruzijos tarpusavio santykius. Kremlius neatsitiktinai pradėjo grūmoti kumščiu: Gruzijos slaptosios tarnybos demaskavo rusų šnipų grupę, kuri rinko informaciją apie gruzinų karinius objektus. Prieš keletą dienų Gruzija oficialiai pareiškė spalio 17-ąją savo teritorijoje sulaikiusi net trylika aukšto rango Rusijos šnipų. Gruzijos VRM atstovas spaudai paskelbė, kad tarp suimtųjų – keturi Rusijos piliečiai, o visi kiti – Gruzijos kariuomenės karininkai. VRM vadovybės teigimu, suimtieji talkino Rusijos slaptosioms tarnyboms.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija